Crin Antonescu: „ Oficialii de la Bruxelles ar trebui să se informeze, nu să creadă sesizările trepăduşilor care toarnă ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu spune că este inacceptabil ca oficialii de la Bruxelles să creadă sesizările primite FOTO Adevărul
Crin Antonescu spune că este inacceptabil ca oficialii de la Bruxelles să creadă sesizările primite FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara că oficialii de la Bruxelles ar trebui să se informeze cu privire la situaţia din România înainte de a emite comunicate, punctând că „este inacceptabil şi enervant“ ca aceştia să creadă sesizările „trepăduşilor care toarnă ţara“.

„Speranţa mea este că reprezentanţii instituţiilor comunitare de la Bruxelles sunt mai pregătiţi să asculte explicaţii, să folosească raţiunea ca un criteriu de măsură şi de evaluare al acestor explicaţii, să compare texte, să examineze realităţi. Ce a fost, a fost. (...) Declaraţiile care au venit din nou mă indispun pentru că este clar, în ţară a avut loc o dezbatere, eu însumi am fost rezervat faţă de ceea ce poate fi interpretat ca o extindere a imunităţii, nu s-a extins nicio imunitate.

Domnul  Zgonea a avut un dialog chiar cu Parchetul General, chiar cu ANI, cu instituţiile dragi nouă tuturor şi formula aceasta este agreată. În România nu s-a produs o extindere de imunitate. Ori cineva din nou, nu ştim cine, a vorbit prostii, într-un mod diversionist la Bruxelles. Enervant şi inacceptabil este altceva. Nu că aceşti trepăduşi care îşi toarnă ţara continuă să o facă, ei sunt iremediabili. Este inacceptabil faptul că oficiali de la Bruxelles îi iau în serios şi emit fie şi comunicate până când nu verifică aceste lucruri“, a spus Antonescu la Antena 3.

El a făcut referire la întâlnirea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, urmează să o aibă săptămâna viitoare cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Crin Antonescu a subliniat că ţara noastră are dreptul să fie tratată ca un partener egal. „România are dreptul, majoritatea aceasta parlamentară şi Guvernul au dreptul să fie tratate, chiar dacă văd că în mintea înghesuită a unora asta înseamnă antioccidentalism, ca un partener egal. Şi atunci la asemenea sesizări, turnătorii, gen Monica Macovei, luăm frumuşel şi ne interesăm: ce aţi modificat voi în Statutul parlamentarilor în România? Şi vedem că nu s-a întâmplat nimic“, a mai spus el.

Liderul PNL a explicat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a trimis modificările la Statutul parlamentarilor şi preşedintelui Traian Băsescu pentru „a preveni o reexaminare, o nepromulgare a acestui document, care are regim de lege“. El a afirmat că nu ştia cui i-a trimis preşedintele Camerei Statutul parlamentarilor, punctând că acesta nu trebuie să-i ceară lui aprobarea şi că poate, în calitate de şef al Camerei, să facă corespondenţă cu cine vrea.

Întrebat dacă documentul i-a fost şi lui trimis, Antonescu a răspuns: „Mie nu trebuia să mi-l trimită pentru că am discutat despre aceste lucruri“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite