Cine este Stelian Tănase, propus de PNL la şefia TVR: fost deputat, coleg de partid cu Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitor, politolog, regizor şi scenarist, Stelian Tănase este alegerea liberalilor pentru funcţia de director general interimar al televiziunii publice.  Fost coleg de partid cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, Tănase a abordat problema numirilor politice la TVR chiar în urmă cu două zile, când a subliniat că oricine ar fi ales să conducă televiziunea publică va avea misiunea de a sprijini campaniile electorale ale USL.

Stelian Tănase s-a născut la 17 februarie 1952, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, în 1977.

A fost unul dintre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Social, iar în 1991 a fost ales vicepreşedinte al Partidului Alianţei Civice. Devine deputat în 1992, după ce candidează pe listele Convenţiei Democratice. În aceeaşi perioadă, este coleg de partid cu actualul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

În 1996, Stelian Tănase a obţinut doctoratul în sociologie politică la SNSPA.

Stelian Tănase este şi fondatorul revistei săptămânale “22” şi al revistei de ştiinţe politice “Sfera Politicii”.

A scris eseuri, romane şi scenarii pentru mai multe documentare televizate.

De asemenea, a fost moderator sau realizator al mai multor emisiuni difuzate de Antena 1, Realitatea TV şi TVR 1.

Miza de la TVR

În urmă cu două zile, Stelian Tănase explica, pe blogul personal, miza “bătăliei pentru TVR”.

“Cine va conduce TVR în 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai  şi prezidenţialele din decembrie. Aceasta va fi misiunea pentru care va fi numit X sau Y director-preşedinte al TVR de către majoritatea USL . Declaraţiile politice care dezmint acest adevăr simplu pe care îl cunoaştem dintr-o lungă experienţă fac parte din acel dublu limbaj şi dublu standard cu care deja ne-am obişnuit”, a explicat Stelian Tănase, pe blog.

În opinia sa, “partidele se grăbesc să plaseze la vârful TVR şi în grila de programe oameni de partid”.

“Este un oportunism, o adaptare la mediu, care îi ajută să supravieţuiască în TVR”, a mai scris el.

Materiale pe aceeaşi temă:

UPDATE Stelian Tănase, confirmat oficial ca propunere a PNL pentru şefia TVR

Conducerea PNL s-a reunit astăzi pentru a propune un alt candidat pentru şefia interimară a TVR, după ce Rareş Bogdan nu a primit suficiente voturi în plenul Parlamentului. Liberalii l-au ales pe Stelian Tănase.

Stelian Tănase îl laudă pe Victor Ponta în ziua în care a fost propus la şefia TVR: „Nu e puţin lucru să îţi calci pe inimă“

Stelian Tănase, propus oficial de liberali pentru a prelua şefia televiziunii publice a publicat, pe blogul personal, un text elogios la adresa premierului Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite