Băsescu: „Nu am un conflict cu Ponta. Acordul de coabitare funcţionează perfect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevarul
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevarul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pentru ziarul austriac Wiener Zeitung că relaţia dintre el şi premierul Victor Ponta nu are în niciun fel de suferit, pentru că acordul de coabitare funcţionează perfect.

„Avem un acord de coabitare cu Guvernul şi acesta funcţionează perfect“, afirmă preşedintele într-un interviu al cotidianului austriac Wiener Zeitung. 

Jurnalistul austriac l-a întrebat pe preşedinte care este relaţia acestuia cu premierul, în contextul tensiunilor politice petrecute în România. Şeful statului a garantat presa austriacă că în România, între preşedinte şi premier, nu există niciun fel de divergenţă.  „O spun cât se poate de serios, nu există niciun conflict între mine şi premier“, a adăugat Băsescu.

Despre o posibilă temere a investitorilor străini în mediul de afacere din România cauzată de o instabilitate politică, preşedintele a răpuns că aceste companii nu sunt bine informate, pentru că el are o relaţie instituţională cu premierul care decurge normal.

În ceea ce priveşte subiectul referitor la revizuirea Constituţiei, Băsescu a răspuns că această chestiune va fi rezolvată prin referendumul convocat de către acesta, unde electoratul va putea alege între propunerile şefului statului şi cele ale Parlamentului.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite