A plouat cu găini moarte în curtea sediului ACL. Iohannis: Este un simbol nazist de ameninţare cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de găini, unele dintre ele moarte, au fost aruncate, marţi, în curtea sediului ACL din Capitală. Păsările purtau la gât mesajul: „Eu sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere“. Preşedintele PNL a criticat dur gestul şi a afirmat că este „un simbol nazist de ameninţare cu moartea”. Mai mult, un reprezentant al ACL a făcut plângere la poliţie.

O sută de găini, dintre care unele erau moarte, au fost aruncate în cursul dimineţii de marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff. Deşi sediul este păzit, paznicii susţin că nu au osbervat cine a aruncat sacii cu păsări în curtea interioară a sediului. 

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a criticat dur gestul şi a afirmat că „este un simbol nazist de ameninţare directă cu moartea".

Această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, aţi reuşit un record, este cu distanţă cea mai mizerabilă campanie din 90 încoace, iar legat de acest simbol, probabil nu ştiţi. E un simbol foarte vechi, este o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anul '40 şi acest simbol a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoş cu capul tăiat în casă este o ameninţare directă cu moartea şi naziştii au avut grijă să îl şi execute pe respectivul. De aceea, îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală, să folosească unii în campanie simboluri şi ameninţări cu moartea, folosite ultima dată de nazişti. Nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă daţi seama că este greşit să aruncaţi România în aer doar ca să ajungeţi dumneavoastră preşedintele României”

„Această mizerie, să arunci găini moarte în curtea unui partid, mi se pare un atac la ce înseamnă stat de drept şi democraţie. Se întâmplă la câţiva metri de întâlnirea liderului PPE, Joseph Daul, cu cei doi copreşedinţi  ACL. Vom ajunge de râsul Europei din nou. Am sesizat bineînţeles Poliţia, a venit, a făcut nişte constatări, vor face demersuri în continuare pentru a identifica pe cei care au intermediat acest gest. Cred că PSD este un partid al găinarilor şi îmi cer scuze pentru comparaţie faţă de găinile care trăiesc în curte pe care nu au reuşit să le omoare şi să le atârne de gât mesaje violente şi lipsite de bun simţ şi va veni de asemenea ANSVA să constate ce se întâmplă cu animalele, cu păsările moarte“, a spus Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL.

Surse din cadrul Poliţiei au precizat însă că un reprezentant al ACL a făcut plângerea abia în jurul prânzului, când s-au dus la Secţia 2 din Capitală.

Potrivit surselor citate, reprezentantul ACL s-a prezentat la Secţia 2 unde a reclamat faptul că în curtea organizaţiei politice au fost aruncaţi mai mulţi saci cu găini şi a solicitat ca autorităţile să ia „măsurile legale în vederea identificării persoanelor care au comis fapta”.

Întâmplarea de astăzi a stârnit reacţii şi în rândul altor lideri politici. La scurt timp, Elena Udrea a publicat pe Facebook un text în care critică ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale. "Constat că amândoi competitorii electorali nu au vreo strategie pentru turul II. Se învârt ca nişte găini fără cap cu speranţa deşartă a societăţii civile că se vor întâlni, totuşi, la o confruntare", a afirmat Udrea.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea liderului PPE, Joseph Daul, întâlnire la care au participat Vasile Blaga, Klaus Iohannis şi Anca Boagiu.Înainte, Daul a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, cu liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, cu europarlamentarul Monica Macovei şi cu liderii PMP. 

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a făcut un apel, săptămâna trecută, la toate partidele afiliate PPE din România să se unească şi să-l susţină în turul II pe Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale

„În primul rând, vreau să felicit toate partidele româneşti de centru-dreapta pentru rezultatul obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale, care au avut loc ieri. Ca urmare a celor întâmplate, îndemn toate partidele din România, membre PPE să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru a câştiga alegerile de pe 16 noiembrie. Rezultatul obţinut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic şi competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni. Îl felicit încă o dată şi îl asigur de tot sprijinul meu încă de pe acum“, arată Daul, potrivit Mediafax.

Alegeri prezidenţiale 2014. Grigore Cartianu, despre atacul cu găini îndreptat împotriva lui Klaus Iohannis 

Citeşte şi:

Joseph Daul, preşedintele Popularilor Europeni: „Declaraţiile lui Ponta privind nazismul sunt strigătoare la cer”

„Afirmaţiile făcute ieri de Victor Ponta sunt strigătoare la cer. Este cu adevărat scandalos să auzim premierul unei ţări membre a Uniunii Europene comparând preşedintele propriei ţări cu naziştii”, a comentat Joseph Daul, preşedintele Partidului Popularilor Europeni, afirmaţiile făcute duminică de Ponta, care a spus că regimul Băsescu va lăsa asupra societăţii româneşti aceleaşi efecte rămase în urma regimului nazist în Germania.

Alegeri prezidenţiale 2014. Joseph Daul: Partidele membre PPE - PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD - să îl susţină pe Iohannis

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a făcut un apel la toate partidele afiliate PPE din România să se unească şi să-l susţină în turul II pe Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite