ALDE vrea transparentizarea finanţării ONG-urilor. Gerea: Apără interesele României sau ale lui Soroş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, cere transparentizarea modului în care se fac finanţările către organizaţiile neguvernamentale, în condiţiile în care susţine că prin acestea s-a încercat slăbirea statului şi denigrarea României în Europa.

„Brandul de ţară al României construit de instituţiile de forţă în ultimii ani a fost cel al corupţiei. Statele europene se laudă cu elementele pozitive care le reprezintă, numai în România s-a desfăşurat o campanie prin care imaginea conturată ţării noastre era de cea mai coruptă ţară din Europa. Această campanie de denigrare a imaginii României a fost dusă de reprezentanţi politici de la cel mai înalt nivel din România, de reprezentanţi ai structurilor de forţă, dar şi de anumite asociaţii, fundaţii, ONG-uri care, pe hârtie, militau pentru statul de drept. Însă, sub munca asiduă a acestor persoane şi ONG-uri, în România s-a creat un sistem paralel de putere care începe azi să iasă la suprafaţă", spune Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, într-un comunicat de presă.

Gerea precizează că există semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de "aşa-numiţi reprezentanţi ai societăţii civile" şi este amintit miliardarul George Soroş, cel despre care unele voci spuneau că s-ar afla în spatele unor mişcări de stradă de la Bucureşti.

„Ale cui interese le apără aceste organizaţii non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soroş? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soroş de a slăbi România prin susţinerea unor campanii de manipulare a opiniei publice şi acoperirea abuzurilor din justiţie“, mai declară reprezentantul ALDE. 

Prin urmare, vicepreşedintele ALDE cere transparentizarea sistemului de fnanţare al ONG-urilor. „Aşa cum partidele trebuie să îşi declare sursele de finanţare, la fel şi aceste ONG-uri care se declară luptători pentru binele României şi împotriva corupţiei ar trebui să dea dovadă de transparenţă“, conchide Andrei Gerea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite