Şeful CIA l-a sunat pe George Maior să-i mulţumească pentru buna colaborare dintre SRI şi CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goerge Maior, fost director SRI FOTO Adevărul
Goerge Maior, fost director SRI FOTO Adevărul

Directorul CIA, John Brennan, i-a mulţumit fostului şef al SRI, George Maior, pentru aportul său la dezvoltarea cooperării dintre CIA şi SRI în domeniul informaţiilor.

George Maior a fost contactat telefonic de către John Brennan, ocazie cu care directorul CIA "i-a mulţumit pentru cooperarea deosebită dezvoltată pe parcursul vremii între CIA şi SRI în domeniul informaţiilor" şi "a apreciat contribuţia directorului Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA în domeniul strategic al informaţiilor în interesul securităţii naţionale a ambelor state şi al securităţii regionale şi internaţionale", într-un comunicat transmis de fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, potrivit romaniatv.net.

La rândul său, George Maior i-a mulţumit lui John Brennan pentru implicarea sa în evoluţia relaţiilor operative dintre cele două servicii şi l-a asigurat pe directorul CIA că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu primul-ministru, Victor Ponta, şi cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, speră că acest parteneriat va continua la nivelul calitativ informaţional şi operaţional la care a ajuns şi că acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a României.

Eduard Hellvig a devenit începând, de ieri, al cincilea şef al SRI, după un mandat de opt ani al lui George Maior. Eduard Hellvig a arătat că, în ciuda unor mici critici, se bucură de o majoritate parlamentară fabuloasă: a primit 498 de voturi favorabile şi numai 15 voturi împotrivă( ale parlamentarilor PMP şi PLR), infinit mai puţine decât, spre exemplu, cele 123 de voturi „împotrivă” primite de George Maior, în 2006.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat luni pentru Agerpres că îl va susţine pe succesorul său, Eduard Hellvig, şi consideră oportună numirea sa la şefia SRI.

Îl cunosc de mult timp pe Eduard Hellvig şi ştiu că acesta apreciază parteneriatele strategice cu SUA, Marea Britanie, Germania şi Franţa, precum şi apartenenţa profundă a României, inclusiv prin structurile de informaţii, la NATO şi Uniunea Europeană. Cred că va realiza repede că vechile idei de axe politico-strategice sunt desuete, ca element de referinţă în acest context euro-atlantic. Domnul Hellvig ar trebui să continue pe linie de informaţii aceste parteneriate cu o valoare operaţională importantă pentru securitatea României — cea mai semnificativă modalitate prin care pot fi promovate interesele de securitate ale României într-un context internaţional şi regional complex şi din ce în ce mai tensionat'“, a declarat fostul director al Serviciului.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite