UPDATE Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri s-a judecat ultimul termen în dosarul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru,a fost acuzat de act sexual cu un minor, trafic de minori şi perversiuni sexuale. Judecătorii Înaltei Curţi l-au condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare. Procurorii însă ceruseră o pedeapsă mult mai aspră.

UPDATE 21.39 Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare.

Procurorul de caz a cerut o pedeapsă aproape de maxim pentru Gregorian Bivolaru. 

Totodată, procurorul a arătat că în cazul lui Bivolaru s-au prescris faptele de corupţie sexuală şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. În acest context, procurorul a precizat că numărul mare de părţi vătămate minore, modul persuasiv de convingere a victimelor, concursul infracţional şi efectul continuat al faptelor sale impun stabilirea unei pedepse orientată spre maximum special prevăzut de lege, la care să se aplice şi un spor de pedeapsă generat de concursul de infracţiuni.

Numărul mare de victime ale lui Bivolaru impunea o pedeapsă apropiată de maxim

Procurorul a enumerat victimele minore ale lui Gregorian Bivolaru, respectiv Mădălina Dumitru, Ilinca Simionescu Ilinca şi pe Agnes Arabela Marquez.

Despre primele două, procurorul a arătat că au fost seduse şi abuzate de Bivolaru în perioadele 2002 - 2004 şi aprilie 2003 - ianuarie 2004, în vreme ce cu a treia victimă Bivolaru a întreţinut raporuri sexuale în perioada ianuarie - noiembrie 2000.

Procurorul a spus că toate aceste acuzaţii sunt dovedite de întreg ansamblul probator pus la dispoziţie de anchetatori, subliniind că deciziile anterioare de achitare nu mai pot subzista în contextul în care probe esenţiale, respectiv interceptările telefonice, au intrat în legalitate la acest moment, după ce ICCJ a dispus declasificarea mandatelor de interceptare de la acea vreme.

Ionuţ Matei, preşedintele completului de judecată din cadrul Înaltei Curţi care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare în care este ameninţat că va fi dat afară din justiţie dacă nu va da o „soluţie blândă” în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite