UPDATE Starea drumurilor: niciun drum închis în ţară din cauza codului de viscol. Traficul se desfăşoară cu dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia auto din ţară nu a fost, încă, întreruptă din cauza viscolului FOTO Adevărul
Circulaţia auto din ţară nu a fost, încă, întreruptă din cauza viscolului FOTO Adevărul

Marţi, după intrarea în vigoare a codului portocaliu de viscol şi ninsoare, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă nu au fost anunţate drumuri închise. Mai multe avioane de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri de aproximativ 30 de minute. Mai multe porturi au fost închise din cauza vântului.

UPDATE 15.55 Porturile Constanţa fluvial, Mangalia, Midia-Năvodari şi Bara Sulina au fost închise marţi după-amiaza din cauza vântului puternic, iar patru localităţi din judeţul Tulcea au rămas fără energie electrică, au anunţat autorităţile locale, în videoconferinţa organizată la Guvern. 

UPDATE 13.10 Traficul pe DN2B, în dreptul localităţii buzoiene Bentu, a fost îngreunat din cauza unui accident rutier.

O femeie a fost rănită după ce microbuzul în care se afla s-a răsturnat din cauza zăpezii. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisarul-şef Florina Crucianu, a declarat că accidentul s-ar fi produs, din primele date, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo, în zonă ningând puternic.

Microbuzul în care se aflau 16 pasageri circula dinspre Buzău spre Galaţi în momentul în care a derapat şi a ajuns în afara şoselei, unde s-a răsturnat.

O femeia, pasageră în microbuz, a fost rănită uşor în urma accidentului, ea suferind o tăietură la o ureche.

Traficul pe DN2B, în dreptul localităţii Bentu, a fost îngreunat din cauza accidentului 

UPDATE 10.05 Traficul se desfăşoară cu dificultate pe drumul naţional DN 7, în zona localităţii arădene Bătuţa, unde un autoturism a lovit un cap de pod şi a ricoşat într-un microbuz de persoane care circula din sens opus şi care s-a răsturnat. Cele trei persoane care se aflau în microbuz nu au fost rănite, însă şoferul autoturismului a fost rănit grav.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, accidentul a avut loc în apropierea localităţii Bătuţa, pe DN 7, unde şoferul unui autoturism Dacia a pierdut controlul volanului, iar maşina a izbit un cap de pod. 

Autoturismul a ricoşat şi a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit frontal cu un microbuz care circula regulamentar. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe şosea, blocând una din cele două benzi de circulaţie.

Poliţiştii şi drumarii prezenţi la locul accidentului estimează că traficul va fi reluat pe ambele benzi în jurul orei 11.00.

UPDATE 09.20 Navigaţia pe Dunăre a fost reluat între kilometrii fluviali 1040 (Coronini) şi 1075 (Baziaş).

UPDATE 09.00 Traficul se desfăşoară cu dificultate pe ambele sensuri ale drumului naţional DN7 Arad Deva, în zona Bârzava, unde a avut loc un accident. Un autoturism s-a izbit de o autoutilitară, o persoană fiind rănită grav, iar o alta este rănită uşor. În această zonă, carosabilul este umed.

În mai multe judeţe din Muntenia şi Moldova traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

Pe autostrăzile A1, A2 şi A3 traficul rutier este intens pe sensul către Bucureşti. Autorităţile acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Maramureş a fost ridicată restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care fusese impusă pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, din cauza viscolului.

Din cauza vântului puternic, navigaţia pe Dunăre este închisă între kilometrii fluviali 1040 (Coronini) şi 1075 (Baziaş).

Mai multe avioane de pe Aeroportul Otopeni au decolat cu întâzieri de aproximativ 30 de minute din cauza  operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată din cauza vremii, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfăşoară normal. Nicio cursă nu este anulată pe AIHCB din cauza condiţiilor meteo. Mai multe zboruri au înregistrat, în cursul acestei dimineţi, întârzieri de 30 - 40 de minute la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor”, se arată într-un comunicat emis de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 

Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind deschise şi operaţionale. 

În această dimineaţă, în cadrul Comandamentului de iarnă, primarul Sorin Oprescu a declarat că este nemulţumit de starea drumurilor din Capitală şi a cerut operatorilor să intensifice acţiunile pe toate străzile principale, precum şi pe cele secundare şi să se organizeze în baterii pentru a fi mai eficienţi.

De asemenea, conducerea RATB a anunţat că traficul mijloacelor de transport în comun se desfaşoară în condiţii normale, fără incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali acţionează pentru degajarea zăpezii din staţii şi refugii. 


Meteorologii au emis, luni, o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru Bucureşti şi alte nouă judeţele din ţară. Şcolile din Bucureşti, Olt, Buzău, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa şi Brăila sunt închise astăzi.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat, la ora 05.17,  că pe foarte multe artere rutiere din ţară circulaţia se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă, însă nu au fost anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteo sau a unor evenimente rutiere.

De asemenea, nici traficul feroviar nu a fost afectat, motiv pentru care nu există porturi închise. Nici traficul aerian nu a fost afectat de codul portocaliu.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente în Ungaria, autorităţile vecine au interzis intrarea pe teritoriul naţional a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone prin punctele de trecere a frontierei cu România. Sunt exceptate autocamioanele de origine maghiară care au ca destinaţie Ungaria şi cele care transportă animale vii sau mărfuri perisabile şi nu se deplasează spre autostrada M7.

Poliţia Rutieră îi îndeamnă pe conducătorii autovehiculelor de mare tonaj să oprească în parcările special amenajate pe trasee pentru siguranţa lor dar şi pentru a evita blocajele de trafic în zona adiacentă frontierei.

Potrivit sursei citate, este posibil ca situaţia de la frontieră să persiste chiar mai mult de 48 de ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, două avertizări, una cod portocaliu, valabilă marţi, între orele 04.00 şi 14.00, şi o alta cod galben, care a intrat în vigoare luni seara, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, codul galben care a intrat în vigoare luni, la ora 20.00, a vizat Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Sibiu, Braşov, Covasna şi Vrancea.

Marţi, de la ora 04.00 până la ora 14.00, Capitala şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Totodată, judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi sunt marţi, între orele 04.00 şi 14.00, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.

Din cauza vremii, toate şcolile din Bucureşti sunt închise astăzi, dar şi o parte dintre şcolile din judeţeleOlt, Buzău, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa şi Brăila. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite