Comandament de iarnă, la Primăria Capitalei: Oprescu, nemulţumit de starea carosabilului, mijloacele RATB, funcţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general Sorin Oprescu nu a fost mulţumit de intervenţia operatorilor. FOTO Adevărul
Primarul general Sorin Oprescu nu a fost mulţumit de intervenţia operatorilor. FOTO Adevărul

Primarul general s-a arătat nemulţumit de starea carosabilului în cadrul Comandamentului de iarnă din această dimineaţă, de la ora 7.00. Oprescu a cerut operatorilor să intensifice acţiunile pe toate străzile principale, precum şi pe cele secundare şi să se organizeze în baterii pentru a fi mai eficienţi.

Edilul şef a cerut Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei să verifice permanent ca operatorii să respecte planul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezire şi combatere poleiului, în caz contrar aplincându-se sancţiunile conform legii, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

’’Deşi aseară am stabilit planul de acţiuni pentru ziua în curs, în această dimineaţă  o parte din arterele principale, precum şi cele secundare erau acoperite de zăpadă. În ceea ce priveşte trecerile de pietoni, s-a lucrat doar o parte dintre acestea. Începând de acum vă rog să vă organizaţi în baterii, alături de echipaje ale Poliţiei Locale şi ale Poliţiei Rutiere astfel încât toate arterele să fie la negru în cel mai scurt timp. La ora aceasta sunt încă multe străzi pline de zăpadă. Totodată, să fiţi pregătiţi să interveniţi în această seară când ninsoarea se va opri, iar traficul va fi ceva mai scăzut. Operatorii manuali să acţioneze cu precădere în zona trecerilor de pietoni şi a refugiilor de tramvai’’, a solicitat Primarul General.

Mijloacele RATB funcţionează normal

Conducerea RATB a anunţat că traficul mijloacelor de transport în comun se desfaşoară în condiţii normale, fără incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali acţionează pentru degajarea zăpezii din staţii şi refugii. De asemenea, potrivit reprezentanţilor ALPAB, în parcuri se acţionează pentru curăţarea aleilor.

Oamenii fără adăpost, primiţi în centrele sociale

Având în vedere scăderea temperaturilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady şi Adăpostul Sfântul Luca din cartierul Berceni.

Noaptea trecută au fost adăpostite 589 de persoane în adaposturile Municipalităţii (72 la Adăpostul din Berceni şi 517 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, bucureştenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

Potrivit raportului inspectorilor din cadrul PMB, noaptea trecută operatorii de salubrizare au acţionat cu un total de 238 de utilaje dintre care:

  •          SECTORUL 1 – Romprest -  63  utilaje
  •          SECTORUL 2 – Supercom -  42  utilaje
  •          SECTORUL 3 – Rosal Grup -  44 utilaje
  •          SECTORUL 4 – Rebu -  30 utilaje
  •          SECTORUL 5 – Romprest - 27  utilaje
  •          SECTORUL 6 – Urban - 32  utilaje

       

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite