UPDATE Scandalul de la Antene. Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu, la DNA pentru a studia probele strânse de procurori împotriva lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Voiculescu (stânga jos) şi Sorin Alexandrescu (centru, plan secund), plecând de la sediul DNA după audieri FOTO Mediafax
Camelia Voiculescu (stânga jos) şi Sorin Alexandrescu (centru, plan secund), plecând de la sediul DNA după audieri FOTO Mediafax

Camelia Voiculescu, acţionarul majoritar al trustului Intact şi fata lui Dan Voiculescu, şi directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, au venit luni la sediul  Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a li se prezenta mandatul de urmărire penală. Camelia Voiculescu a părăsit sediul DNA după ce a studiat o parte din probele de la dosar.

UPDATE Camelia Voiculescu a părăsit sediul DNA după aproximativ două ore, timp în care a studiat probele strânse de procurori împotriva ei în dosarul în care este acuzată de şantaj.

Fiica lui Dan Voiculescu nu a vrut să dea declaraţii presei. Aceasta a fost scoasă din sediul DNA de către Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, care a condus-o pe Camelia până la maşină, după care s-a întors pentru a continua de studiat dosarul de urmărire penală.

Camelia Voiculescu a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru complicitate la infracţiunea de şantaj. Anchetatorii susţin că ea ştia de şantajul pe care Sorin Alexandrescu îl făcea la adresa lui Ioan Bendei, director RCS-RDS.

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul companiei RCS-RDS, Ioan Bendei.

Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. 

În acest sens, Sorin Alexandrescu ar fi dispus trimiterea către Ioan Bendei şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului. 

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group, au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania RCS-RDS şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicat administratorul. 

Anterior, în acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 şi SC Intact Publishing SRL.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Scandalul de la Antene. Postul TV Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu

Postul de televiziune Antena 3 este urmărit penal, ca persoană juridică, de către procurorii anticorupţie, în dosarul în care Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu sunt acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS-RDS. În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi împotriva fostului preşedinte ANAF Şerban Pop.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

Directorul  Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS Ioan Bendei în care a arătat că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alexandrescu a fost arestat din 31 mai până în 6 iunie, atunci când Tribunalul Bucureşti a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Scandalul de la Antene: Camelia Voiculescu şi Dan Matiescu, director Intact Publishing, puşi sub acuzare pentru complicitate la şantaj

Camelia Voiculescu este urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj. Alături de ea mai este cercetat şi Dan Matiescu, director general al Intact Publishing S.R.L. Fiica lui Voiculescu şi Sorin Alexandrescu s-au prezentat joi la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei.

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) în contextul în care Inspecţia Judiciară a CSM face verificări privind „posibila încălcare a independenţei justiţiei, ca urmare a declanşării, de către Trustul INTACT a unei campanii agresive împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar.

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de trustul Intact, care prin Antena 3 ar fi declanşat o campanie „susţinută, agresivă” împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar şi a unor magistraţi.

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) nu exclude posibilitatea ca angajaţii Gărzii Financiare, care au controlat societatea lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL, să transmită unei terţe persoane contractul de asociere cu RCS-RDS, însă nu sunt probe concludente în acest sens, raportul în urma anchetei pe acest subiect fiind transmis DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, posturi TV deţinute de Dan Voiculescu, va fi cercetat în stare de libertate. Aşa a decis joi completul de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti, al cărui preşedinte a fost magistratul Elena Burlan. De-a lungul vremii judecătoarea a dat mai multe sentinţe controversate.

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru şantaj. El este acuzat că l-ar fi constrâns pe administratorul RCS-RDS să semneze un contract în condiţii impuse de el. Administratorul, care este şi denunţător în dosar, ar fi fost şantajat că dacă nu semnează contractul vor fi publicate în presă acte compromiţătoare despre el.

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au motivat decizia de arestare preventivă a şefului Antena Group. Printre altele, aceştia susţin că există indicii temeinice care arată că Sorin Alexandrescu a săvârşit acţiunea de şantaj, profitând de funcţia sa. Joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti vor discuta recursul formulat de avocaţii lui Alexandrescu la decizia Judecătoriei de arestare preventivă pentru 29 de zile a acestuia.

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

 

Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost arestat pentru 29 de zile. Alexandrescu este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS, societate care deţine şi grupul de televiziuni Digi. Decizia nu este definitivă, însă până la judecarea recursului acesta va sta în arestul Poliţiei Capitalei.

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Şeful Antena Group a dat comandă de un clip publicitar special pentru operaţiunea de şantaj asupra lui Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS. Promo pentru "ancheta jurnalistică" a rulat mai multe zile pe postul TV Antena 1.

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

Şantajul exercitat de directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, la adresa directorului RCS-RDS a compromis ceea ce părea o promiţătoare investigaţie de presă: contractul dintre Mitică Dragomir şi RCS-RDS, aparent total defavorabil operatorului de cablu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite