Raluca Prună, noua propunere la Justiţie. Mihai Selegean, un alt nume vehiculat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Prună FOTO Mediafax
Raluca Prună FOTO Mediafax

Raluca Prună este noua propunere la Ministerul Justiţiei, după ce Dacian Cioloş a retras aseară candidatura Cristinei Guseth de la Freedom House, în urma prestaţiei dezamăgitoare din timpul audierilor în comisiile parlamentare. Marţi dimineaţă, a fost vehiculat şi numele lui Mihai Selegean ca propunere la Ministerul Justiţiei.

UPDATE 09.50 Unele surse spun că Mihai Selegean ar fi refuzat oferta sau că ar fi existat nereguli în CV-ul său, astfel încât noua propunere pentru portofoliul Justiţiei ar fi Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană.

Primul nume vehiculat marţi dimineaţă a fost Mihai Selegean, care are 40 de ani şi deţine în prezent funcţia de director juridic la BRD. 

Cine este Raluca Prună

Raluca Prună este licenţiată în Drept şi Filosofie şi are un master în Ştiinţe Politice, împreună cu diferite alte burse la două universităţi din Budapesta.

Raluca Prună este coordonator de programe pentru justitie şi afaceri internaţionale la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti. A fost jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene şi este expert în Ministerul Justiţiei.

Cine este Mihai Selegean, cealaltă variantă vehiculată

Mihai Selegean FOTO Mediafax

Mihai Selegean s-a născut pe 23 iulie 1975, în Timişoara, şi a terminat în 1997 Facultatea de Drept din Bucureşti, cu lucrarea de diplomă „Limitele exercitării dreptului de proprietate privată”. Şi-a luat masteratul cu lucrarea „Definirea pieţei relevante în dreptul concurenţei comerciale din perspectiva dreptului comunitar şi a dreptului intern roman”.

În perioada 1997-1999 a fost consilier juridic stagiar la Ministerul Justiţiei, Direcţia Agent Guvernamental, Integrare Europeană şi Drepturile Omului, urmând ca în perioada 2000-2003 să devină consilier juridic definitiv în cadrul aceleiaşi instituţii.

În aprilie 2002 a susţinut examenul de admitere în Baroul Bucureşti şi din septembrie 2002 este conducător de dezbateri, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Institutul Naţional al Magistraturii.

Mihai Selegean, şef de cabinet pentru trei luni în Guvernul Năstase

Din mai până în iulie 2003 a fost director de cabinet al ministrului Justiţiei Rodica-Mihaela Stănoiu, în Guvernul Năstase, iar din 2004 până în 2008 a fost Director al Institutului Naţional al Magistraturii, numit de CSM, în timpul mandatului Monicăi Macovei.

Şi democraţii l-au propus în 2008 pentru portofoliul Justiţiei, însă liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu au respins atunci ideea. 

În prezent deţine funcţia de director juridic la BRD.

Cristina Guseth, retrasă din Guvern 

Premierul desemnat Dacian Cioloş a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Cristina Guseth primise aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost foarte slabe. Dacian Cioloş va face o nouă propunere pentru acest portofoliu marţi dimineaţă.

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justitiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere” a fost mesajul postat aseară, de premierul desemnat pe Facebook.

Pe aceeaşi temă: 

Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul  Cioloş în urma prestaţiei din Parlament

Prestaţia Cristinei Guseth. „De ce aţi votat-o, domnilor parlamentari?“

Miniştrii, avizaţi de un Parlament fără Opoziţie. Vasile Dâncu va fi audiat marţi dimineaţă 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite