Dan Voiculescu execută silit ANAF: acuză că i s-a reţinut prea mult din pensie în contul prejudiciului din dosarul ICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu a iesit din inchisoare. FOTO Inquam Photos
Dan Voiculescu a iesit din inchisoare. FOTO Inquam Photos

Judecătoria Sectorului 1 a admis solicitarea formulată de Dan Voiculescu de executare silită a Ministerului Finanţelor Publice - ANAF pentru recuperarea unei creanţei în valoare de 29.191,97 lei, reprezentând sumele reţinute de stat pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Omul de Afaceri Dan Voiculescu execută silit Fiscul pentru recuperarea unei sume de 30.000 de lei, după cum informează publicaţia Ziare.com. Suma reprezintă banii pe care inspectorii i-au reţinut din pensia să, în procedura de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul "Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA)”. 

Decizia instanţei are la bază tot o hotărâre a Tribunalului Bucureşti, unde Dan Voiculescu a depus o plângere şi a câştigat ca în procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul ICA să-i fie reţinută doar o treime din pensie, potrivit normelor în vigoare.

Astfel, Judecătoria Sectorului 1 a admis o solicitare formulată de Dan Voiculescu de executare silită a Ministerului Finanţelor Publice - ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti - Administraţia Sectorului 1 pentru recuperarea creanţei în valoare de 29.191,97 lei, precum şi a cheltuielilor de executare, "în toate modalităţile prevăzute de lege". Decizia este din 14 noiembrie 2018.

„Admite cererea formulată de petentul BEJ Dorina Gonţ, Lucian Gonţ şi Marian Panait. Încuviinţează executarea silită (...) pentru recuperarea creanţei în valoare de 29.191,97 lei, precum şi a cheltuielilor de executare, împotriva debitorului Ministerului Finanţelor Publice - ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti - Administraţia Sectorului 1 - Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice, la cererea creditorului VOICULESCU DAN, prin toate modalită?ile prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Prezenta încuviinţare a executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.11.2018”, se arată în minuta instanţei.

Astfel, Dan Voiculescu a cerut, în primul proces deschis la Tribunalul Bucureşti, să-i fie restituită suma de 29.191,97 lei, bani care au fost reţinuţi lunar de Fisc, în perioada 2015-2017, peste limita de 1/3 din pensie. Instanţa a constatat că este nelegală reţinerea şi virarea de către banca, către Fisc, a restului de pensie. În timpul procesului, Fiscul a explicat că reţinerile şi virările sumelor poprite au început la dată de 29 iunie 2015 cu suma de 1.000 lei lunar, iar în 2015 a fost încasată suma de 7.000 lei, în 2016 suma de 12.000 lei, iar în anul 2017 suma de 2.000 lei (lunile ianuarie şi februarie), după cum scrie publicaţia Ziare.com.

Prejudiciul în „dosarul ICA” a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune din trustul Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat în vara anului 2017, în urmă executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite