Cine a împuşcat pe cine? Colonelul SPP care şi-a acuzat şeful de crimă fusese inculpat de trei săptămâni pentru respectivul omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii militari trebuie să rezolve cazul încâlcit al unui accident de vânătoare, de acum 4 ani, soldat cu moartea unui om, în care suspectul principal este ofiţerul SPP Petre Soare. Acesta îl acuză de comiterea omorului pe şeful său, generalul Lucian Pahonţu.

Un colonel din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) este acuzat de procurorii militari că, în urmă cu 4 ani, ar fi împuşcat accidental în cap un om. Totul s-ar fi petrecut la o partidă de vânătoare. Petre Soare, ofiţerul pus sub acuzare, pe 15 iulie anul acesta, pentru ucidere din culpă, susţine însă că directorul SPP, generalul Lucian Pahonţu, ar fi tras greşit cu arma în timpul respectivei partide de vânătoare. Declaraţia a fost făcută, miercuri seara, la postul Antena 3.

Iniţial, dosarul a fost instrumentat de Parchetul General, cazul fiind preluat apoi de Parchetul Militar care ieri a anunţat că Soare este pus sub acuzare iar şeful SPP este martor în acest dosar. „Dosarul există la Parchetul Militar Bucureşti, este o faptă săvârşită în 2012. Iniţial, cazul a fost instrumentat de Parchetul General. Dar în anul 2014 dosarul a fost declinat la Parchetul Militar, ca urmare a modificării Codului de procedură penală. Pe 15 iulie, a fost inculpat Soare Petre, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În momentul de faţă, dosarul este în lucru la colegii noştri de la Biroul teritorial Ploieşti. Lucian Pahonţu are calitatea de martor. A fost audiat, în cauză au fost făcute cercetări, expertize“, a explicat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar Bucureşti, procurorul Traian Moraru.  

Acuzaţiile colonelului Soare

Cu exact 24 de ore înainte de acest anunţ, ofiţerul SPP Petre Soare şi-a acuzat şeful, pe generalul Lucian Pahonţu, că ar fi autorul accidentului de vânătoare mortal. „Partida a debutat destul de bine, la început, dar s-a încheiat tragic. Unul dintre vânători a fost împuşcat accidental în cap. Este vorba despre Popa Ion. Generalul Pahonţu a plecat imediat, fără să lase nicio armă. De atunci se pune presiune puternică pe noi să nu spunem că generalul Pahonţu a plecat fără să stea lângă acel om împuşcat, fără ca poliţia să vină să ridice armele de vânătoare la toţi ca să nu existe niciun dubiu. În situaţii din acestea din câte cunosc, nu trebuie să părăseşti locul accidentului. Toate probele trebuie să rămână pe loc“, a declarat Petre Soare la Antena 3.

SPP: Vinovăţiile sunt stabilite de procurori

Într-un comunicat de presă, SPP a admis că există un dosar în cercetare şi că Lucian Pahonţu are calitatea de martor. „Precizăm ca există un dosar de cercetare la Parchet. În cauză au fost efectuate numeroase expertize judiciare precum şi alte investigaţii. Vinovăţiile sunt stabilite de către procurori. Generalul Lucian Pahonţu a fost audiat de către procurori pentru stabilirea adevărului în cazul expus, iar calitatea sa în acest dosar este de martor“, se arată în comunicatul SPP.

Ucis la o vânătoare de iepuri

Accidentul de vânătoare s-a produs în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu, din Drăgăneşti, judeţul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători, dar şi doi oameni din SPP: Lucian Pahonţu şi subordonatul său, Petre Soare. Victima, Ion Popa, un vânător cu vechime era patronul firmei Transport Auto Ploieşti 1 SA.

La un moment dat, vânătorii au auzit o împuşcătură şi cum Ion Popa nu răspundea, au pornit în căutarea lui. L-au găsit într-o baltă de sânge, cu o împuşcătură în cap. Cazul a fost făcut public la acea vreme. Poliţia Prahova a emis un comunicat în care spunea că „La data de 4.01.2012, în jurul orei 16.45, Dispeceratul IJP Prahova a fost sesizat prin sistemul SNUAU 112 cu privire la faptul că într-o pădure situată pe raza comunei Drăgăneşti, un bărbat în vârstă de 52 de ani s-a autoaccidentat mortal prin împuşcare în timpul unei partide de vânătoare. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, care sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a efectuat primele cercetări. Astfel, a rezultat că partida de vânătoare era autorizată, şi că la ea participaseră mai mulţi vânători şi gonaci“, se preciza în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite