VIDEO Marea hinghereală a împărţit Capitala în două: „Cine a furat banii pentru câini nu zice nimic“, „Baba aia nu a avut grijă de nepot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul“ au participat la o acţiune de amploare întreprinsă de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, vineri dimineaţă, în zona Parcul Tei din Sectorul 2. Circa 10 hingheri şi peste cinci maşini de intervenţie au ridicat cel puţin 30 de câini din Parcul Tei, Parcul Plumbuita şi din împrejurimi. Acţiunea a demonstrat încă o dată că problema maidanezilor i-a împărţit pe bucureşteni în două.

Acţiunea de prindere a câinilor fără stăpân este una dintre cele care au loc zilnic, întreprinse de angajaţii ASPA în diverse „puncte firbinţi“ despre care autorităţile ştiu că sunt pline de câini. Prinderea câinilor fără stăpân a început încă de la ora 09.00, hingherii ajungând la Parcul Tei în jurul orei 11.00. 

Aşa cum era de aşteptat, cetăţenii din zonă s-au împărţit în două tabere. De-o parte s-au poziţionat iubitorii de animale care sunt, de cele mai multe ori, cei care îi şi hrănesc pe maidanezi, şi, de cealaltă parte, sunt cei care agrează prinderea şi, respectiv, eutanasierea câinilor fără stăpân şi care i-au întâmpinat pe hingherii ASPA cu braţele deschise.

„Marea hinghereală” din Bucureşti a împărţit comunitatea în două

Printre cei care susţin prinderea câinilor fără stăpân de pe stradă s-a numărat şi o femeie care le-a arătat jurnaliştilor cum a fost muşcată, dar că nu-i pasă şi că nu vrea decât să nu mai fie câini pe stradă. Aceeaşi femeie a explicat că în fiecare toamnă şi primăvară pui de câini sunt lăsaţi în saci chiar la marginea parcului, fără însă să ştie cine îi lasă acolo.

Nu au lipsit însă nici momentele mai puţin plăcute, în care angajaţii ASPA să fi fost agresaţi de iubitorii de animale, care au încercat să-i oprească pe hingheri, ba chiar i-au agresat.

Un moment culminant a fost când echipajele au intervenit în curtea unui bloc de lângă Parcul Plumbuita, de unde au luat trei câini. De la balcoane, oamenii au aruncat cu diverse lucruri din casă şi i-au înjurat pe hingheri, cei mai mulţi fiind extrem de nervoşi faţă de strângerea maidanezilor.

În jurul orei 12.00, în Parcul Plumbuita din sectorul 2 discuţiile dintre cei prezenţi au ajuns să devină adevărate certuri. „Baba aia nu a avut grijă, vrea despăgubiri acuma“, „Femeia nu a avut grijă, e o beţivă“, au sărit două femei adresându-se buncii lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani care a fost sfâşiat de câini la începutul lunii septembrie.

Nu au lipsit nici cei mai puţin vehemenţi, care i-au luat apărarea buncii, spunând că pur şi simplu a fost o tragedie şi că nu este vina nimănui.

Potrivit reprezentanţilor ASPA, vineri s-au organizat două echipe mari care s-au împărţit în două zone din Capitală şi care, îsumat, au strâns circa 60-70 de câini de pe stradă. „Când acţionăm singuri (un singur echipaj - nota red.), merge mai bine treaba, ne mişcăm mai repede şi prindem mai mulţi câini“, a declarat unul dintre hingheri pentru adevarul.ro.

Pe aceeaşi temă:  

Căţeluşa fără bot a ajuns în Adăpostul „Speranţa“. Oameni din toate colţurile lumii vor să o adopte

94% din bucureşteni nu ar adopta un maidanez pentru a-l salva de la eutanasiere

Sorin Oprescu, despre maidanezi: „Lumea nu se înghesuie să-i adopte“

Avertisment pentru „justiţiarii” care omoară câinii maidanezi! Ce pedeapsă rişti în România dacă omori animale

Mama lui Ionuţ s-a răzgândit: „Îngerii nu trebuie recunoscuţi de Biserică“


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite