Facebook schimbă strategia: îi vrea pe utilizatori indexaţi şi uşor de găsit prin Graph Search, motorul său de căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine are acces la „peretele“ cui? FOTO Dell/Flickr
Cine are acces la „peretele“ cui? FOTO Dell/Flickr

Facebook vrea să sporească influenţa Graph Search, iar până acum a făcut-o cu paşi mici. Ultimul anunţ însă garantează că motorul de căutare social nu va dispărea prea curând, iar Facebook s-a asigurat că nici utilizatorii nu vor dispărea din acesta.

Că erai găsit sau nu până acum pe Facebook era o chestiune de alegere personală, dar Facebook se asigură că nu vei mai avea această posibilitate începând de acum. Iar Graph Search te va indexa corespunzător în toată baza sa de date. Cu alte cuvinte, după cum menţionează Mashable, suntem toţi găsibili pe Facebook, dar asta nu înseamnă că intimitatea s-a dus pe apa reţelei.

Modificarea adusă de Facebook presupune că utilizatorii pot fi găsiţi prin Graph Search, fie că cineva îi caută direct după nume, fie printr-o căutare contextuală - oameni care îl ştiu pe X şi lucrează la Fabrica de Nefericire, de exemplu. Totuşi, dacă ai ales să nu îţi fie văzute mesajele pe care le publici decât de către prieteni, atunci e în regulă, nici nu vor fi arătate altora. De asemenea, poţi edita vechile mesaje pentru a nu fi vizibile celor care te-ar putea găsi în viitor.

„Cea mai bună cale de a controla lucrurile pe care alţi oameni le pot afla despre tine este să controlezi personal audienţa per lucru împărtăşit“, menţionează Facebook. Astfel, chiar dacă Graph Search te va întoarce drept rezultat la căutarea fete (băieţi) din Bucureşti cărora le place să bea şi lucrează la «portofelul părinţilor», Timeline-ul îţi va fi protejat, dacă l-ai securizat dinainte din câmpul Privacy Settings. Spre deosebire de o carte de telefon în care puteai fi găsit şi sunat, cel puţin pe Facebook nu te poate contacta toată lumea.

privacy facebook

Haide să discutăm! Ne găseşti pe Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Facebook şi Graph Search: 

REVIEW Facebook Graph Search este viitorul căutărilor online, dar utilizatorii vor trebui să-şi asigure intimitatea

Cele mai enervante obiceiuri de pe reţelele sociale

Doi adolescenţi din Maroc au fost arestaţi din cauza unui sărut postat pe Facebook

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri