VIDEO Cum au fost montate cele 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun din Capitală. În Piaţa Universităţii va fi un „brad al dorinţelor“

VIDEO Cum au fost montate cele 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun din Capitală. În Piaţa Universităţii va fi un „brad al dorinţelor“

Bradul amenjat în mijlocul târgului are 16 metri FOTO Dorin Constanda

Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu,  Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureştiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de sâmbătă, 29 noiembrie, timp de o lună, între orele 10:00 şi 22:00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei îşi deschide porţile pentru cei care vor să intre în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă şi să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzică populară, colinde, trupe cunoscute, de tradiţiile şi obiceiurile din toate zonele ţării ce marchează Sărbătorile de Iarnă.

Tot sâmbătă, în ajun de Sfântul Andrei, se va da startul iluminatului de Sărbatori, iar bulevardele Capitalei vor fi împodobite cu milioane de beculeţe.

Bucharest Christmas Market este organizat anual şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, iar intrarea este liberă.

O sută de căsuţe de poveste
 
Cele 100 de casuţe din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucureştiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, precum şi tradiţionalul brad de Crăciun, înalt de 16 metri, decorat cu acadele, clopoţei şi luminiţe.
 
Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market vizitatorii pot cumpără obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate.
 
De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu produse tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri şi pot cumpăra cadouri inedite pentru cei dragi. Totodata, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confectiona la faţa locului obiecte şi podoabe, aceste ateliere permiţând publicului să redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.
 
Moş Crăciun ajunge în Piaţa Universităţii
 
Copiii din Bucureşti sunt asteptaţi la târgul de la Universitate, acolo unde îl vor întâlni pe  Moş Crăciun. Până la sosirea Moşului, în căsuţa special amenajată, cei mici se vor putea întâlni cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lăsa scrisorile pentru Moşul la cutia poştală a acestuia, într-un loc special amenajat.
 

Program artistic
 
Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeaşi scenă artişti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele tarii, precum şi trupe cunoscute. Pe scena din Piaţa Universităţii vor urca următorii artişti: Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel şi Nico, Cornelia şi Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Şeicaru şi Loredana şi Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.
 
Brăduţul dorinţelor, campania care dăruieşte bucurie celor mici
 
Bucharest Christmas Market are, ca în fiecare an, şi o componentă socială, în cadrul Târgului desfăşurându-se Campania „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun....“ organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart, în parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor România.
 
Prin această campanie, tuturor vizitatorilor li se oferă prilejul de a fi Moş Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România şi de a simţi bucuria unică de a dărui. Vizitatorii sunt invitaţi la căsuţa SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceştia cresc, se dezvoltă şi se bucură de clipele frumoase ale copilariei.
 
La Căsuţa SOS va fi amplasat „un brăduţ al dorinţelor“ împodobit cu steluţe în care copiii i-au scris lui Moţ Crăciun ce îşi doresc. Vizitatorii care vor să se implice pot alege o steluţă din brad şi pot face o donaţie în beneficiul copiilor defavorizaţi din România. Totodata, vizitatorii pot face donaţii de cărţi şi jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moş Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.
 

 

citeste totul despre: