FOTO „Marşul tăcerii“ în memoria lui Ionuţ. Aproape 300 de părinţi şi copii au cerut demisia primarului Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii au pornit maşrul de la Piaţa Romană, vineri seară
Părinţii au pornit maşrul de la Piaţa Romană, vineri seară

Reprezentanţii celei mai mari comunităţi de părinţi, desprecopii.com, au organizat, vineri seară, un marş al tăcerii în Piaţa Romană, la coloane. Asta, în ciuda faptului că Primăria Capitalei nu a avizat protestul programat iniţial.

UPDATE 21.20 In acest moment, prostestul este pe punctul sa se incheie. O buna parte dintre protestatari au plecat spre casa, lasand in urma lor un altar, exact in locul in care a inceput manifestatia. 

protest copil

Acolo sunt lumanari, poze cu Ionut, iar cei care au mai ramas vorbesc despre tragedia de luni, atunci cand micutul Ionut a fost sfasiat de o haita de caini.

protest ionut

UPDATE 20.15 La protest sunt prezenţi oameni de toate varstele, iar o bună parte dintre aceştia scandează pentru demiterea lui Sorin Oprescu. Oamenii au lumânări aprinse în mâini şi pancarte pe care scrie „Ionuţ, de ce nu mai vii la grădiniţă?". Lângă mesajul emoţionant se află un protestatar care are o poză cu primarul general, la care este ataşat doliu.

În acest moment, în centrul Capitalei participă la protest câteva sute de oameni şi alţi protestatari se îndrepată spre manisfestaţie.

UPDATE, ora 19.50: Părinţii au plecat de la coloane, pe Bulevardul Dacia, cerând demisia primarului Oprescu. S-au adunat aproape 300 de oameni

UPDATE, ora 19.37: La protest sunt aşteptaţi şi părinţii lui Ionuţ, Andreea şi Valentin Anghel.

UPDATE, ora 19.20: Un copil care a venit la protest, împreună cu părinţii, are o foaie pe care scrie: „Stop, nu vreau să urmez eu!“

Bucureştenii care trec prin zonă s-au alăturat protestatarilor şi scandează: „Jos Oprescu!“, „Demisia!“

UPDATE, ora 19.15: Aproape 100 de oameni, părinţi, bunici şi copii, au venit în Piaţa Romană, la coloane, pentru a mărşălui paşnic, în memoria lui Ionuţ, copilul sfâşiat de câini în zona unui parc din Capitală, la începutul acestei săptămâni. Unii copii au poza lui Ionuţ în mâini, iar alţii au tricouri cu poza lui Ionuţ. De asemenea, protestatarii cer respectarea drepturilor omului lu au pancarte pe care scrie: „Nu închidem ochii, neimplicarea ucide!“, „Oameni muşcaţi, sfâşiaţi şi omorâţi de haite! Fără anestezie!“, „Adăposturi pe banii iubitorilor de maidanezi, nu pe bani publici!“

Protestatarii au făcut un altar pentru Ionuţ, cu poza lui şi multe lumânări aprinse.

Reprezentanţii comunităţii desprecopii.com au anunţat că vineri seară vor organiza un marş neautorizat în Piaţa Romană. „Va fi un marş paşnic“, au dat asigurări membrii grupului de iniţiativă.

Primăria Capitalei nu a avizat cererea comunităţii desprecopii.com pentru a organiza acest protest , motivând că spaţiul este foarte mic. Însă a fost aprobat mitingul pentru luni, 9 septembrie, în Parcul Izvor, în faţa Palatului Parlamentului. De asemenea, reprezentanţii desprecopii.com se vor alătura protestului organizat de Nadine, duminică, 8 septembrie, în Parcul Izvor.  „Ne vom alătura protestului lui Nadine. Duminică vom fi în parc cu copiii. Şi ori de câte ori va fi nevoie. Vom protesta şi luni după-amiaza. Noi nu putem să lăsăm în continuare câinii să ne omoare copiii. Eu am avut câine, iubesc animalele, dar străzile trebuie să fie sigure. Ele sunt totuşi nişte animale, ele nu au nicio vină. Aceste grup de iniţiativă, este cea mai mare comunitate de părinţi online, majoritari sunt mame. Este o comunitate de spirit de viaţă, de părinte. Pentru că protestul nu a fost aprobat, mamele au decis că ele vor veni oricum. Se va face un marş în Piaţa Romană. Peste o săptămână, când duc copiii la şcoală, respectiv la gradiniţă, sper să nu ne mai întâlnim cu cele două sau trei haite de maidanezi“, a declarat Alina Predescu, reprezentant al comunităţii desprecopii.com, vineri, la Adevărul Live.

Alte ştiri despre scandalul maidanezilor

Primăria Sectorului 1, primele verficări în cazul adopţiilor maidanezilor. Andrei Chiliman, edilul sectorului, susţine eutanasierea animalelor

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au luat primele măsuri după tragedia din apropierea Parcului Tei, din sectorul 2, acolo unde un copil de patru ani a murit sfâşiat de maidanezi. Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut verificarea şi sancţionarea celor care au adoptat câini dacă se dovedeşte că nu au respectat legea. Primarul a mai spus că susţine eutanasierea animalelor.

18,6 milioane de lei, bugetul aprobat pentru ASPA în 2013. Peste 850.000 de lei s-au cheltuit pentru adăpostul neterminat de la Mihăileşti

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a avut aprobat pentru anul 2013, 18,6 milioane de lei. Dintre aceştia, peste 850.000 de lei au fost plătiţi pentru lucrările de la Mihăileşti.

Primarul Capitalei face referendum local pentru eutanasierea maidanezilor. Oprescu, cu ochii în lacrimi: „Iertaţi-ne pe toţi!“

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut primele declaraţii, în cadrul unei conferinţe de presă, despre tragedia de luni, atunci când un copil de patru ani a fost ucis de o haită de maidanezi. Primarul Sorin Oprescu a decis organizarea referendumului local privind eutanasierea maidanezilor pe 29 septembrie.

Moartea copilului ucis de maidanezi aduce primele sancţiuni în Primăria Sectorului 2. Doi directori ar putea rămâne fără loc de muncă

Primăria Sectorului 2 a anunţat că, miercuri, a hotărât să îi sancţioneze pe doi directori din primărie, după ce în urmă cu trei zile, un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi în apropierea Parcului Tei.

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

FOTO VIDEO Povestea şirului de adopţii formale care au lăsat în stradă câinele ucigaş din Parcul Tei. Cum se pasează vina

Unul dintre câinii care l-au ucis, luni, pe micuţul de patru ani în apropierea unui parc din Capitală a fost adoptat în 2008 de către un ONG. Cu toate acestea, animalul a ajuns din nou pe stradă. Vina se pasează din nou între autorităţi şi iubitorii de animale.

Câinele care a ucis un copil în parc este al unui ONG. Şefa asociaţiei: „Este greu de ţinut urma fiecărui câine”

Autoritatea pentru Protecţia şi Supravegherea Animalelor (ASPA) a anunţat că maidanezul murdar de sânge pe bot, cel mai agresiv dintre cei şase câini ridicaţi de ASPA, a fost identificat ca aparţinând unui ONG. În mod normal, câinele nu ar fi avut ce să caute acolo, după cum povesteşte coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu. Acesta a mai spus că animalul a fost dat spre adopţie Asociaţiei „Caleidoscop“.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. Proprietarul terenului a fost de asemenea chemat la sediu Poliţiei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite