M-am săturat de nerozi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de pe Bd. Unirii nu au avizul obligatoriu al Brigăzii Rutiere!
Lucrările de pe Bd. Unirii nu au avizul obligatoriu al Brigăzii Rutiere!

În ultimii 2 ani, analizând lucrarile executate de diverşi edili, am văzut multe neghiobii. De fiecare dată am senzaţia că „nu se poate mai rău”. Dar de fiecare dată mai apare câte-un nerod, uneori acelaşi, şi dă peste cap „topul celor mai nerozi edili”.

Piste de biciclete care dau în stâlpi, piste de biciclete care dau în copaci, piste de biciclete care dau în chioşcuri, piste care nu duc nicăieri, piste care dau în garduri, piste care trec prin staţii, piste care trec prin panouri publicitare.

Oare câte am uitat?

Când ziceam că nimic nu mă mai poate surprinde, a aparut ştirea despre stâlpul din mijlocul drumului.

Cine ar mai putea intra în „top-ul nerozilor”?

Aşa, fără avertisment, pe bulevardul Unirii au început nişte lucrări de amploare într-o zonă care tocmai a fost reamenajată.

Cu toate că se sugerează că scopul lucrărilor are legatură cu dezvoltarea mobilităţii urbane, specialiştii confirmă faptul că lucrările de „modernizare” reprezintă un dezastru. Şi, totuşi, grăbiţi să toace banii, edilii au continuat lucrările.

Pentru că sunt curios din fire, am dorit să văd avizele obligatorii care trebuie eliberate de poliţia rutieră în astfel de cazuri. Dar, surpriza!

Lucrările de „modernizare” a drumului public s-au făcut fără avizul Brigăzii rutiere. Şi, din câte spune poliţia, s-au aplicat şi nişte amenzi. Confirm, lucrarile nu sunt de modernizare, ci de distrugere. Atâta timp cât într-un oraş se fac lucrări de betonare a spaţiului verde pentru a face loc tot mai multor maşini, înseamnă că acceptăm să fim otrăviţi. Acceptam să fim otrăviţi de nişte nerozi care, folosindu-se de banii noştri, distrug oraşul în care locuim.

Şi, ca dovadă că este înghesuială mare în „top-ul nerozilor”, în timp ce scriam acest articol au apărut fotografii din Timişoara unde alţi nerozi tocmai distrug o zonă pietonală pentru a face loc maşinilor. Eu m-am săturat de nerozi! Nu spun să le facem rău, dar n-ar fi mai bine ca ei sa nu mai aibă acces la banii publici?

Zic si eu...

    


Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite