FOTO Promenada Mall, luat cu asalt la ora prânzului: corporatişti şi liceeni s-au înghesuit la mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona de restaurante de la ultimul nivel al mallului Promenada din Bucureşti  FOTO Annamaria Kozma
Zona de restaurante de la ultimul nivel al mallului Promenada din Bucureşti  FOTO Annamaria Kozma

Zona de restaurante a Promenada, cel mai nou mall din Bucureşti, a fost neîncăpătoare în prima zi de funcţionare. Corporatiştii din zonă au luat prânzul la mall şi au aşteptat minute în şir la cozi.

Deşi deschiderea oficială a celui mai nou mall din Bucureşti, programată pentru această dimineaţă, la ora 10.00, nu a strâns un număr impresionant de bucureşteni, orele prânzului i-au făcut pe reprezentanţii Promenada să răsufle uşuraţi: sute de oameni au trecut pragul centrului comercial, iar zona de food court a devenit neîncăpătoare.

Înainte de ora 10.00, doar câţiva zeci de oameni aşteptau în faţa porţilor Promenada. Nici măcar promoţiile retailerului suedez H&M, care oferea vouchere de 50 de lei primilor 50 de clienţi, nu au reuşit să atragă mai mult de o sută de bucureşteni. Interioarele nou-nouţe păreau să asiste doar la altă zi obişnuită de cumpărături.

Însă, după ora 11.00, Promenada a început să se aglomereze, iar la prânz, zona de restaurante de la ultimul nivel al mallului devenise neîncăpătoare. Sute de oameni au ales să ia masa la mall, chiar dacă au aşteptat la coadă peste 30 de minute.

Corporatiştii în pauza de prânz

Cum era de aşteptat, cei mai numeroşi şi mai mulţumiţi clienţi ai Promenada sunt corporatiştii. După ce au fost martori zi de zi la construcţia centrului comercial, angajaţii clădirilor de birouri din zonă s-au putut bucura, în sfârşit, de varietatea mare de mâncare pe care o oferă restaurantele din mall. 

Îmbrăcaţi la patru ace şi cu legitimaţiile atârnând la gât, corporatiştii au luat prânzul împreună cu colegii de muncă, în timp ce o parte dintre aceştia au plecat grbiţi cu mâncarea spre birouri. Mihaela are 29 de ani şi lucrează la una dintre companiile cu sediul în zona Pipera. Nu are foarte mult timp şi, spune ea,  o deranjează coada interminabilă din zona de mâncare. „Este prea aglomerat, sper să nu fie aşa în fiecare zi“, spune tânăra.

Angajaţii corporaţiilor nu au fost singurii care au ales să mănânce, la ora prânzului, la Promenada. Sala imensă de mese era plină de oameni de vârste şi din medii diferite: liceeni care au venit la mall după ore, oameni în vârstă atraşi de curiozitatea marii deschideri, familii cu copii care locuiesc în zonă. Oana a venit împreună cu mama ei şi cu băieţelul de trei ani, pe care îl plimbă în cărucior. Îi place mallul şi este bucuroasă că se află în apropierea casei sale.

Restaurantele preferate

În ceea ce priveşte restaurantele preferate de vizitatorii Promenada Mall, marile lanţuri de fast food au câştigat detaşat bătălia. Cozile de la McDonald’s KFC blocau circulaţia şi se împrăştiau şi printre mese, durând chiar mai mult de 30 de minute până când un angajat prelua comanda. În schimb, clienţii nerăbdători au reprezentat norocul restaurantelor mai puţin cunoscute sau cu mâncare exotică. 

Spre exemplu, majoritatea celor care au ales să mănânce de la „Deliciul cartofilor“ au făcut-o pentru că era restaurantul cel mai puţin aglomerat, întrucât firma clujeană a apărut abia acum în Bucureşti şi nu este încă cunoscută. Dar nici celelalte restaurante nu au dus lipsă de clienţi, fie că erau cu specific italian, libanez, chinezesc sau alte mâncăruri exotice.  

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Promenada, singurul mall construit în criză, se deschide joi în Bucureşti: 140 de magazine şi zone de divertisment

Compromisuri pe timp de criză. De ce nu are Promenada Mall şi cinematograf
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite