DEZBATERE Unde sunt cei mai agresivi câini în Capitală. Completează şi tu harta maidanezilor din Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Capitală sunt aproximativ 65.000 de câini maidanezi. FOTO Dorin Costanda
În Capitală sunt aproximativ 65.000 de câini maidanezi. FOTO Dorin Costanda

Cazul copilului sfâşiat de câinii vagabonzi în sectorul 2 a readus în prim-plan problema etern nerezolvată a maidanezilor din Capitală. Cei mai mulţi câini fără stăpân sunt pe străzile din  Drumul Taberei, potrivit sesizărilor făcute de bucureşteni pe parcursul anului trecut, date centralizate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Adevărul vă invită să spuneţi şi poveştile voastre, poate aşa autorităţile vor lua măsuri.

Un copil de patru ani a murit, luni, sfâşiat de colţii maidanezilor din zona Parcului Tei din Capitală. Responsabilitatea pentru această tragedie este pasată între autorităţi, însă ridică o problemă nerezolvată de 20 de ani: aceea a câinilor maidanezi.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a centralizat sesizările făcute de bucureşteni pe parcursul anului trecut

În sectorul administrat de primarul Andrei Chiliman, majoritatea sesizărilor au fost făcute pentru zona de centru, dintre Cala Victoriei, Calea Plevnei şi Bulevardul Kogălniceanu. Nici parcul Herăstrău nu este însă ferit de maidanezi.

În sectorul administrat de primarul Neculai Onţanu, incidentele legate de maidanezi sesizate de către cetăţeni se concentrează pe zone cuprinse între Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina şi Bulevardul Lacul Tei şi, respectiv, Parcul Circului, zona Doamna Ghica şi stada Arhitect Grigore Ionescu.

Sectorul administrat de primarul Robert Sorin Negoiţă are, potrivit hărţii întocmite de ASPA, probleme poziţionate relativ uniform, ieşind totuşi în evidenţă Parcul IOR, dar şi zona cuprinsă între străzile Dristor şi Râmnicu Vâlcea.

Sectorul administrat de primarul Cristian Popescu Piedone are probleme în special în cartierul Berceni şi în apropiere de parcului Tineretului, către Sala Polivalentă şi Orăşelul Copiilor, dar şi în interiorul parcului, pe aleile de acces, potrivit anunţurilor făcute de cetăţeni anul trecut.

În sectorul administrat de Marian Vanghelie, conform datelor evidenţiate pe hartă, cele mai multe reclamaţii privind haitele de câini au vizat Calea Rahovei, Bulevardul Mihai Sebastian, zona 13 Septembrie (în jurul magazinului Prosper) şi Mărgeanului.

În sectorul administrat de Rareş Mănescu, Drumul Taberei nu este singura zonă din care au venit sesizări, printre aceste numărându-se şi Pasajul Lujerului, Gorjului şi Bulevardul Uverturii.

64.700 de maidanezi, în Bucureşti

Potrivit unui răspuns al Primăriei Capitalei primit în urma unei solicitări făcute de hotnews.ro, în Bucureşti sunt 64.704 câini comunitari, cifra rezultând în urma unei numărători parţiale făcute de ASPA, în septembrie 2012, conform standardului World Society for the Protection of Animals (WSPA). Marja de eroare este de +/- 10%.
Potrivit Primăriei Capitalei, în 2012, ASPA, a capturat de pe domeniul public circa 3.500 de maidanezi. Dintre aceştia, circa 2.000 s-au întors pe domeniul public, 1.400 au fost adoptaţi, iar 46 au fost eutanasiaţi. Totodată, potrivit sursei citate, în 2012, la nivelul Capitalei au fost sterilizaţi  6.512 maidanezi. ASPA a sterilizat 3.024 de câini, costurile ridicându-se la circa 410.000 lei.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite