Bucureşti:Grădinarul, artistul şi teribilistul, taximetriştii exotici ai Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de taxi din Bucureşti nu ştiu ce să mai inventeze ca să îi atragă pe clienţi în maşinile lor. Loganul tunat, şoferul pictor sau taximetristul-grădinar sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le au bucureştenii atunci când vor să meargă cu taxiul.

Taximetriştii bucureşteni îşi personalizează maşinile pentru a trece mai uşor peste perioada de criză. Ei îşi împodobesc taxiurile pentru a ieşi în evidenţă, câştigând astfel mai mulţi clienţi.

Astfel, pe străzile din Capitală şi-au făcut apariţia şoferi şi maşini pentru toate gusturile. Cei mai sensibili pot alege să călătorească în maşina-grădină a sirianului Alazem Chafik, persoanele pasionate de artă se pot deplasa dintr-un loc în altul în maşina taximetristului-artist, Petru Zomanz, iar amatorii de senzaţii tari pur româneşti „se pot da“ prin oraş cu Loganul tunat al lui Valentin Gerald Nica.

Îl opresc la semafor ca să-i facă poze


Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, posesorul taxiului tunat, a investit peste 4.000 de euro în maşina sa. Cel mai mult l-au costat kitul sport şi sistemul audio, pentru care a plătit peste 1.800 de euro.



„Sunt pasionat de tuning de când mă ştiu. În maşina asta am început să bag bani de când am cumpărat-o, din 2006 şi de atunci tot investesc în ea“, explică Valentin. El mai spune că cea mai mare parte din clienţii săi sunt tineri şi că de multe ori este oprit în trafic de admiratori care vor să-i fotografieze maşina. Cu toate acestea, Valentin spune că regretă că a băgat atâţia bani în Loganul lui pentru că unii oameni evită să urce în ea, fiind intimidaţi de felul în care arată. „Câteodată îmi pare rău că am investit atâta în maşină. Mulţi evită să urce în maşină sau mă întreabă dacă e adevărat că tariful este de 1,39 lei“, spune Vali.

A refuzat ofertă de 10.000 de euro


Mulţi dintre clienţii lui i-au făcut diverse oferte pentru maşină, dar acesta le-a refuzat pe toate. „Unul dintre clienţii mei mi-a oferit 10.000 de euro pe maşină, dar l-am refuzat. Nu pot să mă despart de ea acum, după atâta efort, timp şi bani investiţi în ea“, zice bucureşteanul.

Taxiul-grădină

Alt taximetru personalizat este grădina mobilă a sirianului Alazem Chafik. El e singurul taximetrist din Bucureşti care îi primeşte pe clienţi cu flori. El udă, altoieşte şi schimbă pământul periodic celor nouă ghivece pe care le ţine mereu în maşină. Alazem are 45 de ani şi face taximetrie din 2007.  El are flori până şi la schimbătorul de viteză. Un chiparos parfumat de jumătate de metru şi o gerbera galbenă încadrează maneta de viteze. Şi maşina lui este fotografiată de clienţii curioşi. „Sunt clienţi care urcă în maşină şi nu scot niciun cuvânt toată cursa şi sunt alţii care îşi arată surprinderea la vederea florilor“, spune, într-o română stricată Alazem. (a contribuit Ana-Maria Onisei)



Portrete „pe viteză“

Maşina lui nea Petre, un taximetrist cu o experienţă de 20 de ani, este plină de cartonaşe desenate cu tot felul de chipuri.  „Când nu am clienţi, rup un pachet de ţigări, iau cartonaşul din spate şi mă pun pe desenat“, povesteşte bărbatul în vârstă de 57 de ani. Taximetristul-artist mai spune că vinde un astfel de portret cu 20-50 de lei bucata. „Se dau ca pâinea caldă“, se laudă „Pictorul“.


image
image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite