Presa: Printre morţii în incendiul din Odesa sunt 15 cetăţeni ai Rusiei şi cinci persoane din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Sindicatelor din Odesa, unde au murit aproape 40 de oameni. FOTO Reuters
Casa Sindicatelor din Odesa, unde au murit aproape 40 de oameni. FOTO Reuters

Cel puţin 43 de oameni au murit la Odesa în clădirea sindicatelor incendiată de către susţinători ai Kievului, a anunţat vineri seară Departamentul pentru situaţii excepţionale din Ucraina. Presa din Ucraina scrie că printre cei morţi ar fi şi originari din regiunea separatistă a Republicii Moldova

Conform unui nou bilanţ oferit de autorităţile locale din Odesa, numărul persoanelor care au murit în timpul incendiului de la „Casa Sindicatelor” a ajuns la 43 de oameni, inclusiv doi în spital.

Alte 174 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 77 au fost internate, inclusiv 25 în stare gravă anunţă portalul Dumskaia.net.

În Odesa a fost decretat doliu, iar guvernatorul regiunii a acuzat forţele de ordine de faptul că au admis o astfel de tragedie.

Postul TV TSN a anunţat că printre morţii în incendiul din Casa Sindicatelor ar fi şi 15 cetăţeni ai Rusiei şi cinci persoane din Transnistria. Ulterior reprezentanţi de la Odesa ai Ministerului de Interne a infirmat ştirea susţinând că este un zvon.

În urma confruntărilor între activiştii ucraineni şi separatiştii proruşi a izbucnit un incendiu la Casa Sindicatelor, care fusese transformată în statul-major al activiştilor proruşi. Autorităţile nu au oferit detalii cu privire la modul în care a izbucnit incendiul la clădirea din Odesa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite