O jurnalistă a întrerupt ştirile de la un post de televiziune din Rusia cu un afiş anti-război. Ea a fost reţinută VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Editorul „Pervîi Canal”, Marina Ovseanikova, a intrat în studioul de ştiri cu un afiş anti-război chiar în timpul principalelor ştiri din Rusia, de luni seara, de la ora 21.00, de la televiziunea de stat „Pervîi Canal”. Jurnalista a decis în aşa fel să-şi manifesta nemulţumirea faţă de propaganda rusă şi invazia din Ucraina.

Jurnalista a intrat pentru câteva secunde în studioul de ştiri, în jurul orei 21.35, cu o pancardă pe care scria: „Nu războiului! Opriţi războiul! Nu credeţi propagandei! Aici sunteţi minţiţi! Ruşii sunt împotriva războiului!”. 

Ovseanikova a reuşit de câteva ori să pronunţe: „Opriţi războiul!”, „Nu războiului”, după care ştirile au continuat cu un reportaj despre sancţiunile impuse Rusiei.

La scurt timp după acest gest curajos, jurnalista a fost reţinută. Ovseanikova riscă să fie judecată în conformitate cu noua legea din Federaţia Rusă care prevede sancţiuni administrative pentru „discreditarea militarilor ruşi”.

Cu puţin timp înainte de această acţiune, Ovseanikova a publicat un video pe pagina sa de Facebook, în care spune că „ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă. Rusia este un stat agresor. Responsabilitatea pentru această agresiune e pe seama unui singur om - Vladimir Putin”.

Ea a povestit că tatăl ei este ucrainean, iar mama este rusoaică şi că părinţii dânsei niciodată nu au fost duşmani. 

Jurnalista a îndemnat cetăţeni ruşi să iasă la proteste anti-război. Potrivit ei, Rusia trebuie imediat să oprească războiul fratricid.

VIDEO Momentul în care jurnalista întrerupe transmisiunea în direct

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite