Maia Sandu îl acuză pe Andrian Candu că s-ar fi îmbogăţit din politică: Aţi venit cu 2 milioane şi astăzi aveţi 13 milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, l-a acuzat pe şeful Legislativului, Andrian Candu, miercuri, 4 octombrie, în cadrul unor dezbateri politice la Moldova 1, că s-ar fi îmbogăţit ilicit odată cu intrarea în politică. Sandu se arată nedumerită cum a putut să crească averea speakerului de la 2 milioane de lei în 2010, la 13 milioane de lei în 2017.

„Ştiţi care este diferenţa dintre noi doi? Eu de când am venit în politică, din anul 2012, veniturile mele s-au redus de trei ori. Dumneavoastră aţi venit din 2010 în politică şi averea dumneavoastră a crescut de şase ori. Dacă stăm să ne gândim, pentru dumneavoastră se pare că politica este o afacere profitabilă. Mă întreb cum aţi reuşit această performanţă?”, l-a întrebat Maia Sandu pe Andrian Candu.

În replică, preşedintele Parlamentului a spus că a venit în politică „deja cu o avere destul de considerabilă”.

„Deoarece am muncit în companii internaţionale. Contează cum faci aceşti bani şi pe urmă ce se întâmplă cu aceşti bani. Contează impozitele pe care le-am plătit. Eu din impozitele pe care le plătesc, întreţin în fiecare lună mai mult de 30 de pensionari. Întrebarea este: dumneavoastră câte impozite aţi plătit la stat?”, a menţionat Candu.

Speakerul a precizat că afacerea în care este implicat în calitate de acţionar nu are nicio legătură cu statul, sugerând în aşa mod că nu a putut infuenţa veniturile companiei, care, potrivit lui, prestează servicii de management şi consultanţă, „Prime management”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite