Ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Galbur
Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Galbur

Moscova este îngrijorată ca planurile Chişinăului de a introduce modificări la regimul de trecere a liniei administrative de la „gradiţa“ cu Transnistria să nu afecteze interesele cetăţenilor ruşi.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Moscova, citat de Agenţia Regnum, în cadrul întrevederii dintre ambasadorul moldovean Andrei Galbur şi şi viceministrul rus de Externe Grigori Karasin diplomaţii au discutat despre situaţia din Transnistria, iar partea rusă s-a arătat interesată de amendarea legii ce prevede regimul de şedere a cetăţenilor străini care intră în Moldova prin teritoriul transnistrean.

Serviciul de presă al ministerului rus a citat din „îngrijorările“ aşa-zisului minister de externe de la Tiraspol: „Practic, este vorba de noi măsuri administrative din partea Republicii Moldova în ceea ce-i priveşte pe transnistreni, care deţin cetăţeniile Rusiei, Ucrainei şi altor ţări şi care locuiesc sau se află temporar în Transnistria“.

Autorităţile ruse, ca şi liderii separatişti, susţin că astfel vor primi amendă toţi cei care vor încărca regimul de şedere din Moldova, întrucât Chişinăul nu recunoaşte actele eliberate de funcţionarii din Transnistria, chiar dacă ar exista o înţelegere din 2001.

Îngrijorarea Moscovei vine după ce experţi şi lideri de opinie de la Chişinău au făcut apel către organizaţiile internaţionale să nu admită declanşarea vreunui conflict armat la Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite