70 de ani de la masacrul de la Treznea

70 de ani de la masacrul de la Treznea

 Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a organizat joi, 9 septembrie,  la Treznea, în colaborare cu autorităţile locale din comună, o manifestare de comemorare a eroilor – martiri ce şi-au pierdut viaţa în urmă cu 70 de ani.

Băncile din Zalău încearcă să-şi fenteze clienţii

 Băncile din Zalău încearcă să-şi fenteze clienţii

Unităţile bancare nu renunţă la comisionul de risc, ci îl redenumesc sau îl comasează cu alte comisioane, iar actele adiţionale prezentate clienţilor conţin numai date generale. Până acum, 28 de clienţi ai băncilor din Zalău au făcut plângeri la Protecţia Consumatorului, reclamând diferite nereguli în actele adiţionale la contractele de credit.

Zalău: Amenzile de parcare se ţin scai de şoferi

Zalău: Amenzile de parcare se ţin scai de şoferi

Zălăuanii se plâng că au prea puţine locuri de parcare, chiar şi dintre cele cu taxă. În schimb amenzile curg gârlă. Numărul lor ajunge la aproape de 3.000 în fiecare lună. Unii parchează maşina penntru două minute cât stau la un ghişeu pentru o taxă, iar alţii primesc amendă în timp ce sunt la automatul pentru tichete de parcare.

„Epidemie“ de obezitate în Sălaj

„Epidemie“ de obezitate în Sălaj

Studii realizate pe eşantioane arată că cel puţin 60 la sută din populaţie este supraponderală sau obeză. Evidenţele medicilor de familie din Sălaj indică în primele şase luni ale anului 181 de cazuri noi de obezitate. Nutriţionistul Marius Călinici apreciază că problema îmbracă un caracter „epidemic“.

Nefericită caracterizarea lui Liviu Dragnea referitoare la doi foşti premieri. I-a făcut şobolani, dând întregului partid senzaţia că este conştient că PSD a început să „ia apă”.  Se referea la Victor Ponta şi Mihai Tudose. Asta după ce se înregistrează deja un val de migrări de la PSD spre partidul Pro România condus de Ponta.

acum 3 zile · comentarii (30)

Debandada tot mai accentuată a vieţii politice din România, o stare de fapt parcă tot mai asemănătoare cu aceea specifică primilor ani de după Revoluţie, dar şi apetitul din ce în ce mai redus pentru reflecţie politică al publicului şi, implicit, al presei, au făcut să treacă aproape neobservate descoperirea şi publicarea unui document politic de maximă importanţă

acum 3 zile · comentarii (10)

În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

acum 4 zile · comentarii (6)

Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

acum 4 zile · comentarii (3)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 4 zile · comentarii (18)

Acordul nuclear iranian, mutarea ambasadei SUA la Ierusalim sau situaţia din Siria au ţinut capul de afiş privind principalele evenimente petrecute în Orientul Mijlociu, o regiune însă marcată de multe alte crize, unele dintre ele cel puţin la fel de complexe precum cele enumerate anterior, aşa cum este cazul crizei din Yemen.

acum 4 zile · comentarii (1)

Sesizarea penală pe care Ludovic Orban a făcut-o cu privire la mutarea ambasadei din Israel a avut, până acum, un singur efect palpabil: o reacţie total disproporţionată a celor din PSD-ALDE, mergând chiar până la aluzii privind suspendarea preşedintelui. Păi, dacă sesizarea este o tâmpenie, aşa cum zic Drangea şi Tăriceanu, de ce să te sperii atât?

acum 4 zile · comentarii (98)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 4 zile · comentarii (10)

Mare scandal, mare, că de ce se dau achitări în justiţie. Aţi vrea o justiţie în care toată lumea să fie condamnată? Eu nu. Începerea unei cercetări penale se face atunci când există suspiciuni rezonabile. Care se pot confirma pe parcursul cercetării, sau nu. De asta există în lege NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (suspendarea urmăririi penale).

acum 4 zile · comentarii (20)
Postari Recente