Someşul Ileanda va juca în Liga a III-a

Someşul Ileanda va juca în Liga a III-a

Echipa de pe Someş va juca în acelaşi eşalon cu FC Zalău, după ce au câştigat barajul în faţa FC Bioland Paleu, din judeţul Bihor. Formaţia sălăjeană s-a impus greu cu scorul de 5 la 4, în urma executării loviturilor de la 11 metri.

Copiii străzii din Sălaj au casă

Copiii străzii din Sălaj au casă

Centrul de primire pentru copiii străzii din Zalău are o capacitate de 20 de locuri şi va fi  deschis în cel mult o lună. Acesta este primul serviciu din judeţul Sălaj specializat pe reintegrarea copiilor de pe stradă. 

Sălaj: Pădurea Parc Brădet curăţată de şomeri pe banii de la Tenaris

Sălaj: Pădurea Parc Brădet curăţată de şomeri pe banii de la Tenaris

Peste 610 milioane în lei vechi au fost investiţi, în părţi egale, de Primăria Zalău şi SC Tenaris Silcotub într-un proiect de igienizare şi plantare de copaci în Pădurea Parc Brădet. Recepţia lucrărilor a avut loc astăzi, de la ora 12.00.  Dincolo de investiţia  propriu – zisă, proiectul a avut şi un scop social, lucrările fiind executate numai cu şomeri neindemnizaţi, 16 la număr, care  au avut contracte

Controale în tabere şi staţiunile sălăjene

Controale în tabere şi staţiunile sălăjene

Din cauza temperaturilor ridicate, condiţiile de depozitare sau de transport al alimentelor trebuie să fie mult mai strict supravegheate, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea populaţiei. DSVSA Sălaj face în cursul săptămânii controale tematice în tabere, staţiuni şi restaurante.

Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor

Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor

18 şcoli din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu vor avea acces la un catalog electronic, ce va putea fi accesat online, în orice moment, de către părinţi. Asta dacă Inspectoratului Şcolar îi va fi aprobată aplicaţia depusă astăzi prin POS, prin care solicită două milioane de lei pentru acest proiect de realizare a unui catalog electronic cu notele şi absenţele elevilor.

Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj

Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj

Zeci de localităţi lăsate fără curent electric, drumuri blocate de copaci smulşi din rădăcini, subsoluri inundate şi o casă care a luat foc după ce a fost lovită de un trăznet. Este bilanţul furtunii care a cuprins aseară Sălajul, răvăşind între judeţul prin vântul extrem de puternic şi prin cantitatea mare de ploaie căzută într-un interval scurt de timp.

Începe admiterea la liceele din Sălaj!

Începe admiterea la liceele din Sălaj!

Astăzi sunt programate primele probe de aptitudini şi de limbă pentru liceele vocaţionale şi pentru clasele cu predare bilingvă. De  joi, cei peste 2.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj vor trebui să se ocupe de completarea fişelor cu opţiunile lor pentru liceu.

Sălaj: Doi localnici din Sărmăşag, striviţi de o remorcă

Sălaj: Doi localnici din Sărmăşag, striviţi de o remorcă

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite în urma unui accident rutier ce a avut loc în această seară, în jurul orei 18.30, în apropierea satului Moiad, comuna Sărmăşag, pe drumul naţional 1F. Cele două victime care nu au supravieţuit, o femeie de 34 de ani şi un băiat de numai 15 ani, se aflau în remorca unui tractor care a fost lovit de un TIR.

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

acum 21 ore · comentarii (2)

Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30.000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

acum 2 zile · comentarii (38)

La 22 iunie 1941 a început Operaţiunea „Barbarossa“, care merită reamintită pentru ca această punere în mişcare, spre est, a maşinii de război naziste să nu se repete, în sens opus, prin acţiunea maşinii de război răsăritene, sub pretextul că federaţia estică este înconjurată, deşi la nivelul Cartierului General al NATO se ştie că Rusia se pregăteşte de război, oficial de apărare.

acum 2 zile · comentarii (123)

Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

acum 3 zile · comentarii (39)

Pe lângă zânzania muştelor roşii de a sta în vârful rahatului guvernamental, România, ca ţară, s-a făcut încă odată de râsul lumii. Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. A căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeaşi păpuşari în spate. Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier şi miniştri noi mai buni decât predecesorii. Să facă ceva şi pentru ţară şi cetăţenii ei.

acum 3 zile · comentarii (3)

N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ceea ce luni seara părea a fi o mare victorie a UDMR s-a răsturnat peste noapte într-un mare eşec. UDMR a profitat de criza lui Liviu Dragnea şi a forţat linia roşie, linia sensibilă între români şi unguri. Strategiile politice ale UDMR-ului se dovedesc a fi greşeli cu repetiţie, pe care unii ori nu le văd, ori nu vor să le vadă. Cine are interes să le repete?

acum 3 zile · comentarii (239)
Postari Recente