Zălăuanii, la control medical pe platou

Zălăuanii, la control medical pe platou

Sute de zălăuani au stat azi la rând pentru un control medical gratuit. Pe Platoul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj a fost amplasat un cort unde oamenii pot să-şi verifice tensiunea arterială, pulsul şi procentul de grăsime din organism.

Ultimii bănuţi pentru mirii din Sălaj

Ultimii bănuţi pentru mirii din Sălaj

Tinerii care se căsătoresc înainte de 31 august pot solicita cei 200 de euro acordaţi de stat ca sprijin la întemeierea unei familii. Printr-un act normativ adoptat de  Executiv privind reducerea cheltuielilor, începând cu luna septembrie sprijinul acordat la prima căsătorie se suspendă. În prima jumătate a anului, peste 500 de cupluri din Sălaj au beneficiat de cei 200 de euro.

Sechestru pe ouă şi cârnaţi la Zilele Zalăului

Sechestru pe ouă şi cârnaţi la Zilele Zalăului

Controlul printre comercianţii de produse alimentare de Zilele Cetăţii s-a finalizat cu o captură în ouă, cârnaţi de casă, cârnăciori şi piept de curcan. Nu au fost constatate deficienţe majore, potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj.

4.000 de pachete de ţigări confiscate la Ileanda

4.000 de pachete de ţigări confiscate la Ileanda

La un control în trafic, agenţii Postului de Poliţie Ileanda au găsit în maşina unui tânăr din Sibiu  4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă din Ucraina. Pentru că nu a avut acte care să ateste provenienţa mărfii transportate, sibianul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

ANL-iştii din Zalău primesc cheile de la apartamente

ANL-iştii din Zalău primesc cheile de  la apartamente

Numai puţin de 1300 de cereri pentru apartamente au ajuns la primărie, dar dintre solicitanţi doar 74 vor locui în complexul ANL din Cartierul Viitorului, unde au mai fost construite anul trecut alte 90 de apartamente şi o grădiniţă. În funcţie de suprafaţa apartamentului pe care-l vor primi, ANL-iştii vor avea de achitat o chirie lunară cuprinsă între 37 şi 56 de lei.

Sălaj: Promovare artistică pentru Porolissum

Sălaj: Promovare artistică pentru Porolissum

În acest weekend, Porolissumul va găzdui o expoziţie de fotografie în aer liber.Zece artişti din Cluj vor realiza un catalog fotografic inedit cu Porolissumul. Proiectul este o premieră pentru Sălaj şi va încerca să îmbine două viziuni: cea artistică şi cea ştiinţifică.

Sprijin pentru producătorii de lapte din Sălaj

Sprijin pentru producătorii de lapte din Sălaj

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate (in Salaj sunt considerate zone defavorizate comunele Cristolt si Zalha) este 31 august 2010.

Cum ajung bancnotele false în Zalău

Cum ajung bancnotele false în Zalău

În cele mai multe cazuri, valuta falsă este depistată la persoane care habar nu au de ea. De la începutul anului, 11 persoane au ajuns la Poliţie după ce au încercat să schimbe valută falsă la casele de schimb valutar. Cele 11 persoane au fost la rândul păcălite de falsificatori. În schimb, într-un alt caz, poliţiştii au prins o reţea de „plasatori” de forinţi falşi.

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 2 zile · comentarii (52)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 2 zile · comentarii (2)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 3 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 3 zile · comentarii (17)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 3 zile · comentarii (5)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 3 zile · comentarii (41)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 4 zile · comentarii (100)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 3 zile · comentarii (3)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 3 zile · comentarii (8)
Postari Recente