Se construieşte mai puţin în Sălaj

Se construieşte mai puţin în Sălaj

Sălăjenii care s-au hotărât anul acesta să-şi ridice o casă ori să-şi extindă construcţia pe care o aveau deja au fost mai puţini decât în perioada similară a anului trecut. Doar în cinci comune s-au eliberat în primele cinci luni din 2010 mai multe autorizaţii de construcţie decât în ianuarie-mai 2009.

Creşte „nota de plată” în urma inundaţiilor din Zalău

Creşte „nota de plată” în urma inundaţiilor din Zalău

Inundaţiile de săptămâna trecută au provocat pagube de peste 200.000 de lei. Suma reprezintă doar inventarul stricăciunilor din gospodăriile individuale ale zălăuanilor. La această sumă se adaugă încă 120.000 de lei, bani care vor trebui cheltuiţi de autorităţile locale pentru a repara străzile şi trotuarele din municipiu.

Sălaj: Gloriile Elcond fac legea în voleiul din MAI

Sălaj: Gloriile Elcond fac legea în voleiul din MAI

Echipa jandarmilor din Zalău, formată în mare parte din foşti jucători profesionişti, este campioana Ministerului Administraţiei şi InternelorMultipla campioană naţională la volei, Elcond retrăieşte gloria de altădată în stil...cazon. Câţiva dintre foştii componenţi ai Elcondului, ajunşi între timp angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, au reclădit echipa şi fac performanţă în Ministerul Administraţ

Sălăjenii s-au scăpat de aproape opt tone de vechituri

Sălăjenii s-au scăpat de aproape opt tone de vechituri

Ultima campanie de colectare a frigiderelor, televizoarelor şi a celorlalte aparate vechi de prin locuinţele sălăjenilor a strâns din judeţ aproape opt tone de aparate electrice şi electronice uzate. Cele mai multe s-au adunat din mediul rural, unde oamenii au aruncat aproape 6,5 tone, în timp ce orăşenii s-au descotorosit de numai 1,5 tone de vechituri.

La facultate fără examen

La facultate fără examen

Pentru nouă absolvenţi de liceu din Sălaj bacalaureatul este o simplă formalitate. Ei nu vor avea nevoie de notele de la bac pentru admiterea la facultate, pentru că vor fi admişi direct, pe baza premiilor obţinute la olimpiadele naţionale.

Sălaj: Se caută croitorese

Sălaj: Se caută croitorese

AJOFM Sălaj organizează în zilele de 2 şi 9 iulie două miniburse a locurilor de muncă. Sunt disponibile 50 de posturi, dintre care 25 de posturi pentru confecţionaeri şi 25 pentru muncitori necalificaţi. 

Modificările la legea "Funeriu" dezbătute la Zalău

Modificările la legea

Modificările aduse la Legea Educaţiei Naţionale după dezbaterile  din Camera Deputaţilor au fost dezbătute azi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. În centrul atenţiei au fost clarificările referitoare la descentralizare, titularizare, finanţarea şi conducerea unităţilor de învăţământ.

Panică la Zalău pe fondul creşterii euro

Panică la Zalău pe fondul creşterii euro

Speriaţi de cursul apocaliptic al euro speculat de guvernanţi, zălăuanii au luat cu asalt casele de schimb valutar pentru a cumpăra valută. Operatorii de schimb valutar au dublat diferenţa dinter preţul de vânzare şi cel de cumpărare al monedei europene.

România există datorită unor eroi. Eroi demni, repere de curaj, patriotism şi integritate. Eroi cu biografii care întrec şi cele mai spectaculoase scenarii de film. Eroi de care însă ştiu tot mai puţini români. Am susţinut mereu că vorbim prea puţin despre cei care ne fac sau ne-au făcut mândri în lumea întreagă.

Observ că a devenit o modă atacarea în scris ori în emisiuni de televiziune a filosofului Andrei Pleşu. Mai-mai să cred că este vorba despre un nou hobby sau despre o modalitate de a-ţi petrece, fără prea mari cheltuieli, concediul. De a-ţi dovedi ţie însuşi că eşti persoană importantă şi că, în fine, ţi-ai găsit un rost în viaţă.

ISIS a lovit din nou, necruţător şi sângeros. La câteva ore după atentat, Amaq News Agency, agenţia care de regulă difuzează mesajele teroriştilor islamişti în care apar revendicările atentatelor, i-a numit pe teroriştii de la Barcelona drept „Soldaţi ai Islamului“:

acum 2 zile · comentarii (26)

După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Românii sunt discriminaţi pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Am aplicat odată la peste 150 de job-uri din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Irlanda, Elveţia, Portugalia, Polonia şi nimeni nu m-a contactat vreodată pentru vreun interviu. Ţin să menţionez că eram calificat pentru toate job-urile la care am aplicat, analizând atent descrierea poziţiei pe website-ul companiei înainte să aplic.

acum 3 zile · comentarii (3)

Intrăm oare în zona senzaţionalului cu orice preţ şi a ştirilor de tabloid? Tare mi-aş dori să fi fost cazul, atunci lucrurile erau simple şi cazul ar putea fi foarte repede închis ca făcând parte dintr-o simplă şi puerilă campanie de dezinformare.

acum 3 zile · comentarii (46)

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

acum 3 zile · comentarii (18)

Geografia politică văzută de la Bruxelles e una aparte. Există o Vecinătate estică şi una sudică. Nordul şi Vestul n-au loc pe hartă*. La Est sunt şase ţări, iar la Sud – nouă, plus Autoritatea palestiniană**. E suficient să aruncăm o privire asupra actualităţii din cele două Vecinătăţi, ca să realizăm cât de complicată e viaţa din afara Europei. Iată cele mai importante noutăţi din ţările respective, ordonate alfabetic:

acum 4 zile · comentarii (10)

Înainte de a exista Festivalul, a fost Muzicianul. Complet, în aproape toate ipostazele posibile: compozitor, virtuoz al viorii, dirijor, profesor – strălucitor în toate – mai puţin muzicolog (deşi era un expert în muzica lui Bach) sau critic. Dar mai ales un motor al vieţii muzicale româneşti.

acum 3 zile · comentarii (0)

Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

acum 3 zile · comentarii (8)

Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

acum 4 zile · comentarii (79)

Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

acum 3 zile · comentarii (80)

Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

acum 4 zile · comentarii (29)
Postari Recente