Prefectura Sălaj are şomerii ei

Prefectura Sălaj are şomerii ei

Prefectura Sălaj trebuie să reducă 20 de posturi din organigramă. Potrivit biroului de presă al instituţiei, vor fi daţi afară 12 angajaţi. Diferenţa de opt posturi sunt deja vacante şi urmează să fie scoase din organigramă.

Solicitări trăznite la 112 în Sălaj

Solicitări  trăznite la 112 în Sălaj

Pe lângă solicitările reale, pompierii sălăjeni primesc şi apeluri false, dar  şi solicitări care  frizează ridicolul. Ei nu sunt chemaţi nu numai pentru probleme de viaţă şi de moarte, ci şi pentru a salva pisici ori pentru a îndepărta şerpi din subsoluri şi bufniţe din copaci.

Contestaţiile la titularizare se depun până la ora 18.00

Contestaţiile la titularizare se depun până la ora 18.00

Candidaţii de la titularizare nemulţumişi de nota obţinută pot depune contestaţii până astăzi, la ora 18.00. Depunerea şi înregistrarea contestaţiilor se face la Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai“, iar recorectarea lucrărilor vizate de contestaţii se face în cele 11 centre naţionale de evaluare în care s-a făcut şi corectarea iniţială.

Doar un sfert din candidaţii din Sălaj de la titularizare au luat note de trecere. Află aici rezultatele complete

Doar un sfert din candidaţii din Sălaj de la titularizare au luat note de trecere. Află aici rezultatele complete

Cei aproximativ 440 de candidaţi de la titularizare au aflat abia la ora 20.30 ce notă au luat la examen, pentru că Ministerul Educaţiei a transmis cu întârziere rezultatele. Din păcate, afişarea notelor n-a adus prea multă bucurie pe feţele candidaţilor sălăjeni, notele fiind de-a dreptul dezastruoase. În marea de note extrem de mici s-au strecurat, totuşi, şi două note de 10, ambele la consiliere psihopedagogică.

Specialişti americani pentru copiii cu autism din Sălaj

Specialişti americani pentru copiii cu autism din Sălaj

La Asociaţia Prader Willi România (APWR), din Zalău fost organizată o „săptămână practică” de abordare a bolilor rare din spectrul autistic împreună cu profesori specialişti din Statele Unite ale Americii (Valerie Gruenwald, psiholog; Linda Gilles-Zirbes, kinetoterapeut şi Michelle Miller, psihopedagog). Este al treilea an consecutiv de când această echipă colaborează cu APWR.

Canicula a făcut victime şi în Sălaj

Canicula a făcut victime şi în Sălaj

20 de sălăjeni au chemat ambulanţa în ultimele patru zile, majoritatea fiind diagnosticaţi cu lipotimii din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Cazurile au fost rezolvate pe loc de asistenţii de pe ambulanţă, fără a fi necesară internarea.

Sălaj: „Pistolar” cercetat penal

Sălaj: „Pistolar” cercetat penal

Deşi nu avea permis de port armă un zălăuan a încercat să-şi regleze conturile cu un alt bărbat folosindu-se de un pistol cu aer comprimat. „Pistolarul ilegal” riscă acum să stea în închisoare cel puţin trei luni de zile.

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 2 zile · comentarii (5)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 2 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 2 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (126)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 3 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 3 zile · comentarii (159)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 4 zile · comentarii (8)
Postari Recente