Cetăţenii, părţile interesate şi factorii de decizie dezbat viitorul drepturilor sociale în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această dezbatere privind drepturile sociale are loc într-o perioadă în care limitele dintre sectorul privat şi cel public devin din ce în ce mai vagi
Această dezbatere privind drepturile sociale are loc într-o perioadă în care limitele dintre sectorul privat şi cel public devin din ce în ce mai vagi

Luni, 30 septembrie, se va deschide, în cadrul Lunii dedicate pieţei unice (a se vedeaIP/13/847), a doua rundă de dezbateri online interactive în direct la care vor participa cetăţeni, întreprinderi, organizaţii şi factori de decizie.

De data aceasta, dezbaterile vor avea ca temă drepturile sociale. Cetăţenii şi părţile interesate vor avea ocazia să facă propuneri pentru viitorul UE şi să le dezbată online, în timp real, cu alţi cetăţeni, părţi interesate, reprezentanţi ai autorităţilor, lideri şi experţi din toată Europa. Comisia a ales din nou să folosească internetul pentru a implica cetăţenii şi grupări din societatea civilă în agenda sa de politici. 

Forumul online oferă părţilor interesate o linie de comunicare unică şi imediată cu factorii de decizie de la Bruxelles. De-a lungul Lunii dedicate pieţei unice, forumul găzduieşte dezbateri succesive axate pe patru teme: locurile de muncă, drepturile sociale, băncile şi comerţul electronic, în toate cele 24 de limbi ale UE. 

Dezbaterile vor avea loc de luni până miercuri (30 septembrie-2 octombrie) şi vor viza35 de idei din 17 ţări, de la libertatea de a primi asistenţă medicală în orice stat membru la o iniţiativă care ar facilita fluxul de informaţii dintre instituţiile de securitate socială din statele membre. 

Această dezbatere privind drepturile sociale are loc într-o perioadă în care limitele dintre sectorul privat şi cel public devin din ce în ce mai vagi în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor sociale esenţiale, în timp ce o forţă de muncă mai mobilă înseamnă că, pentru persoanele care îşi găsesc un loc de muncă în străinătate în cadrul UE, pot exista neclarităţi privind pensiile, asistenţa medicală şi prestaţiile. În cursul dezbaterilor din zilele următoare, cetăţenii, organizaţiile şi întreprinderile participante vor avea ocazia să evidenţieze obstacolele rămase şi să îşi prezinte sugestiile privind măsurile care ar trebui luate la nivel european. 

Context

Luna dedicată pieţei unice se desfăşoară online pe http://www.yourideasforeurope.eu/rode-a lungul a patru săptămâni consecutive, în fiecare săptămână fiind analizată o politică diferită:

23-25 septembrie, locurile de muncă: Cum să găsiţi un loc de muncă, să deschideţi o afacere sau să obţineţi recunoaşterea calificărilor dumneavoastră în Europa?

30 septembrie-2 octombrie, drepturile sociale: Care sunt drepturile de protecţie socială din cadrul pieţei unice a UE în materie de pensii, sănătate, servicii publice etc.?

7-9 octombrie, băncile: Ce măsuri s-ar mai putea lua pentru a se proteja depozitele, a se evita o altă criză financiară şi a se garanta că băncile investesc în economia reală pentru a se stimula creşterea economică?

14-16 octombrie, comerţul electronic: Cât de uşor este să vinzi produse online sau, în calitate de client, să le cumperi şi să îţi fie livrate în străinătate? Cât de protejate sunt datele pe care le publici pe site-urile de socializare?

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite