Drobul fără carne de miel, la fel de gustos ca cel tradiţional. Cum îl pregăteşti acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Drobul de miel este, fără îndoială, unul dintre felurile care compun meniul de Paşte, alături de pască şi celebrul cozonac.

Nu toată lumea suportă sau are ca preferinţă carnea de miel şi atunci apare alternativa unei cărni mai uşoare. De exemplu, Uica Mihai, bucătar din Banat, are o reţetă de drob cu carne de pui pe care ne-a împărtăşit-o.

“Am fript pe grătar un piept de pui tăiat în felii subţiri, asezonate cu un ulei aromat cu chimion pisat, piper, sare de mare, coriandru, lămâie rasă şi foarte puţină scorţişoară. Jumătate de kilogram de ficat de pui a fost tras la tigaie cu puţin seu de pe gâtul mielului, dres cu sare, piper şi cimbru, opărit cu vin alb sec şi înăbuşit zece minute sub capac.

Am tocat ficatul cu maşina cu sită deasă de două ori, am adăugat pieptul de pui tăiat la cuţit ca pentru chebab, le-am amestecat dimpreună cu două ouă fierte tari date prin sită, trei gălbenuşuri crude, pătrunjel verde şi puţin mărar. Nu prea s-a legat tocătura, am adăugat şi albuşurile, am mai pus două linguri de smântână închegată şi am format bile cât mingea de ping-pong, pe care le-am învelit în bucăţele de prapure de miel.

Bilele tăvălite prin uleiul aromat rămase de la grătar s-au aşezat pe hârtie de pergament într-o tavă şi au stat la cuptor să se coacă până prapurele a devenit crocant. Am lângă ele sos de hrean şi ridichi negre rase, cu sare şi piper“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite