„O floare în aşteptare“, campania demarată pe Facebook pentru 8 Martie. O mamă singură sau o adolescentă rebelă poate primi o floare de la un necunoscut

„O floare în aşteptare“, campania demarată pe Facebook pentru 8 Martie. O mamă singură sau o adolescentă rebelă poate primi o floare de la un necunoscut

Flori de primăvară FOTO David Muntean

„O floare în aşteptare“ este o campanie derulată la nivelul întregii ţări, în luna martie, prin care o femeie dragă sau o necunoscută poate primi o floare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra Halma, o profesoară de Limba engleză din Cluj, şi prietenii ei, au demarat în această lună o campanie pe Facebook care doreşte să aducă o mică bucurie unei femei cunoscute sau nu. 
 
Proiectul se numeşte „O floare în aşteptare“ şi a fost gândit după modelul „O cafea în aşteptare“. „Iniţial am mers pe această idee: un bărbat, care intră într-o florărie şi cumpără flori pentru iubită, soţie, mamă, să plătească o floare şi ulterior o femeie să vină s-o revendice.
 
Ulterior, am mărit aria şi ne-am gândit ca o persoană să plătească o floare şi să o anunţe pe femeia căreia îi este adresată. De 8 Martie, femeia să meargă la florăria X şi să spună: «Am de primit o floare»“.
 
O floare pentru o femeie
 
Ea spune că nu toate femeile sunt norocoase să primească de 8 Martie o floare sau un cadou şi a vrut să sensibilizeze opinia publică. „Oriunde există o bunică singură, o femeie văduvă sau o adolescentă nepopulară, care nu primeşte nicio floare. Pentru reprezentanţii florăriilor, această campanie nu costă nimic. Din păcate, ideea încă nu a prins aşa cum mi-aş fi dorit. Dar este un început şi poate că la anul vom avea mai mult succes“, mărturiseşte Alexandra Halma.  
 
 
Cinci florării s-au înscris în campanie
 
Ea spune că îşi doreşte să atingă, prin această campanie, o zonă mai sensibilă şi şi-ar fi dorit ca măcar în oraşele mari să fie o florărie unde să existe câte o floare în aşteptare. Dar, surpriza a venit de la florăriile mici. Florarii s-au arătat imediat încântaţi de idee.  
 
Până în prezent, s-au înscris cinci florării din ţară: din Drobeta Turnu Severin, Bucureşti, Aiud, Petroşani şi Cluj. Temenul limită pentru înscrierea în campanie este data de 7 martie. Cei care doresc să se înscrie în program pot contacta iniţiatorii campaniei pe pagina de Facebook „O floare în aşteptare“
 
 

 

citeste totul despre: