Birocraţia forţează şoferii brăileni să dea în gropi. De ce au început lucrările de reparaţii pe drumurile judeţene abia în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva drumuri judeţene au fost reparate prin plombe asfaltice   FOTO Florentin Coman
Câteva drumuri judeţene au fost reparate prin plombe asfaltice   FOTO Florentin Coman

Pe principiul „Mai bine mai târziu, decât niciodată!”, autorităţile brăilene au demarat, în luna septembrie, repararea drumurilor judeţene. Conducerea Consiliului Judeţean afirmă că a încercat să pornească lucrările mai devreme, însă nu a fost posibil din cauza birocraţiei. Pentru anul viitor, însă, noii şefi ai CJ anunţă o altă abordare a problemei, asfel încât asfaltările se înceapă din primăvară, aşa cum ar fi normal.

“Vrem ca, de acum încolo, să facem partea de achiziţii pe parcursul lunilor de iarnă, pentru ca din primăvară să putem începe efectiv lucrările”, spune preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

În ultimii ani, în contextul problemelor care au apărut după de ce fostul preşedinte al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a fost arestat, apoi demis din funcţie, instituţia a întârziat mult procedurile, astfelă că votarea bugetului, proiectatea şi licitarea lucrărilor s-a întâns până spre sfârşitul verii, astfel că execuţia efectivă a început abia din toamnă.

Partea bună este că, deşi au demarat târziu, lucrările se derulează destul de rapid, astfel că drumurile care au avut „norocul” să intre în reparaţii au toate şansele să fie finalizate. Unele au fost terminate deja, altele încă sunt în lucru.

Astfel, în ceea ce priveşte reparaţiile prin turnare de covor asfaltic, au fost finalizaţi circa 4 kilometri. Mai exact, s-a turnat covor bituminos pe un kilometru din DJ 212A, din Insula Mare a Brăilei, între Brăila şi Măraşu. Tot covor bituminos s-a aşternut şi pe DJ 203, între Jirlău şi Făurei, de la kilometrul 32 plus 770 m până la km 34 şi pe DJ 211 Bordei Verde - intersecţia cu DN 2B, de la km 49 plus 800 m până la km 52 plus 380.

În execuţie se află turnarea de covor asfaltic pe DJ 211C Tătaru - Ciocile, de la km 7 plus 250 până la km 14 plus 250 şi pe DJ 211D Florica - Colţea, de la km 6 până la km 6 plus 350. Executant este tot firma “Cricons” Galaţi, care a primit ordinul de începere a lucrărilor pe 2 septembrie şi trebuie să finalizeze până pe 3 octombrie.

În ceea ce priveşte reparaţiile prin plombări asfaltice, un prim pachet de lucrări a fost adjudecat de firma gălăţeană “Gendav”, care a primit ordinul de începere a şantierului pe 22 august, iar până pe 30 septembrie ar trebui să finalizeze contractul. Această firmă are ca obiectiv turnarea de plombe asfaltice pe o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi din DJ 202B Latinu-Gurguieţi-Sihleanu-Scorţaru Nou-Gemenele-Movila Miresii-Ţepeş Vodă-Urleasca, între km 0 - km 9 şi între km 16 - km 34 plus 150. Tot “Gendav” va turna plombe pe 4.000 mp din DJ 211C Tătaru-Colţea-Chichineţu-Ciocile, între km 0 şi km 7 plus 250 şi km 14 plus 250 şi km 17 plus 460.

De asemenea, vor mai fi făcute plombe pe 5.000 mp de pe DJ 211B Tătaru - Bărăganu, între km 0 şi km 9 plus 500.

Şi alte lucrări, mai puţin complexe, se vor derula pe parcursul acestei toamne, atât cât va permite starea vremii. Este vorba despre cel de-al doilea pachet de plombări, care în prezent se află într-un stadiu avansat de atribuire a lucrărilor. În acest pachet urmează să fie turnate plombe pe o suprafaţă totală de 21.000 metri pătraţi, pe diferite tronsoane din DJ 221 Cazasu-Şuţeşti-Ianca, DJ 203 limita cu judeţul Buzău-Galbenu-Făurei-Însurăţei, DJ 203A Vişani-Galbenu, DJ 212 Chiscani-Cuza Vodă, DJ 211A Bordei Verde-Viziru, DJ 211B Victoria-Mihai Bravu şi DJ 211 Zăvoia-Bordei Verde şi Roşiori-Dudeşti-Dudescu.

În stadiu avansat de achiziţie a lucrărilor se află proiectul de turnare de covor asfaltic pe DJ 202B, între Scorţaru Nou şi Gemenele, de la km 11 până la km 16, precum şi pe DJ 202D, în localitatea Scorţaru Nou, de la km 0 la km 0 plus 400.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite