Cum să locuieşti într-o casă la 5 metri de autostradă. Drama unei familii din Alba Iulia FOTO

Cum să locuieşti într-o casă la 5 metri de autostradă. Drama unei familii din Alba Iulia FOTO

Casa construită în urmă cu 10 ani se află la doar 5 metri de autostrada Sebeş - Turda

Construirea autostrăzii Sebeş - Turda, atât de aşteptată de şoferii care circulă în prezent pe DN1 spre Cluj-Napoca şi Oradea, se confruntă şi cu situaţii la limită. În zona în care autostrada trece printre două localităţi suburbii ale oraşului Alba Iulia, distanţa faţă de unele locuinţe ajunge chiar şi la 5 metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mari probleme din punct de vedere a proprietarilor de imobile există pe lotul 1, în zona dintre localităţile Oarda de Jos şi Oarda de Sus. Aici vor exista câteva situaţii limită, respectiv locuinţe aflate foarte aproape de utostradă. O casă construită anterior, fără ca proprietarul să fie anunţat că pe acolo ar urma să treacă autostrada, se va afla la numai 5 metri de calea de rulare. 
 
Familia repsectivă resimte deja disconfortul creat de utilajele care lucrează la autostradă. Pe lângă zgomotul şi deranjul care încep încă de la ora 6.00 dimineaţa, locuinţa, construită în urmă cu 10 ani, începe să fie afectată. La aproximativ o săptămână de la demararea lucrărilor, unul din geamurile casei s-a crăpat.
 
 
Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeş până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede şi două noduri rutiere, Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. 
 
 
Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este iunie 2018.
 
   

 

citeste totul despre: