Prăjitura cu bere, în topul preferinţelor celor care iubesc licoarea pe bază de hamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetă prajitură cu bere FOTO latimes.com
Reţetă prajitură cu bere FOTO latimes.com

Dacă sunteţi un iubitor al gustului de bere, această prăjitură va ajunge cu siguranţă  unul dintre deserturile preferate.

Pentru iubitorii de bere, adăugarea acesteia chiar şi într-un desert, cu siguranţă nu este o exagerare. Berea poate fi găsită în diferite reţete cu pui, brânză, coaste sau aripioare. Aşa că dacă este un ingredient excelent şi pentru desert, de ce să nu-l folosim?

„Folosiţi bere neagră plină de aromă care va da un gust excelent", recomandă scriitoarea Tessa Kiros, care a inclus această reţetă în cartea sa despre bucătăria portugheză "Piri Piri Starfish: Portugal Found", scrie latimes.com.

Timp de preparare: 1,5 ore

Porţii: 12

Ingrediente:

¾ cană cu unt

¾ cană cu zahăr pudră

esenţă de vanilie

3 ouă

o lingură cu lapte

¾ cană cu bere neagră

o lingură coajă de lămâie

½ cană cu miere

2,5 căni de făină

o linguriţă praf de copt

o linguriţă bicarbonat de sodiu

o linguriţă scorţisoară

½ cană cu nuci

  • Se încinge cuptorul la 350 de grade
  • Se unge tava cu unt, iar apoi se tapetează cu făină
  • Se bat untul, zahărul şi vanilia până devin o cremă. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare, pentru a se încorpora cum trebuie. Se adaugă  laptele, berea, coaja de lămâie şi mierea.
  • Se cern făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara, iar apoi se adaugă peste compoziţie. Se adaugă nucile în aluat.
  • Compoziţia se toarnă în tavă şi se coace 35 - 40 de minute, până devine aurie. Se lasă în tavă să se răcească 10 minute, iar apoi prajitura cu bere poate fi servită. Poftă bună!
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite