Surse vitale de fibre

Surse vitale de fibre

Alimentele bogat în fibre sunt o adevărată binecuvântare pentru organism. Pe lângă beneficiile sistemului digestiv (prevenirea constipaţiei, a hemoroizilor şi a cancerului de colon), fibrele diminuează nivelul de colesterol şi cantitatea de zahăr din sânge. În cele ce urmează îţi prezentăm alimentele cu cel mai mare aport de fibre, dar şi avantajele adiţionale ale acestora.

Cocktailurile roşii, din nou la modă

Cocktailurile roşii, din nou la modă

Fie că au fost descoperite de o nouă generaţie, fie că au avut parte de un marketing foarte bun, cocktailurile roşii sunt din nou la modă. În ultimele zile de vară, o băutură rece şi aromată te poate ajuta să păstrezi încă puţin senzaţia de vacanţă.

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

luna trecuta · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 3 luni · comentarii (1)

Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.

acum 5 luni · comentarii (0)

Cum să nu facem salată de vinete acum, cu vinete dulci coapte la soare? În luna august sunt cele mai bune vinete pentru zacuscă sau salată, sunt dulci, moi, pufoase, fără multe seminţe. Acum e momentul să ne bucurăm din plin, să gătim vinetele în zeci de reţete delicioase.

acum 6 luni · comentarii (2)
Postari Recente