Legumele şi fructele lunii ianuarie

Legumele
şi fructele lunii ianuarie

Kilogramele acumulate, stresul şi oboseala provocate de febra Sărbătorilor au avut un cuvât important de spus, iar, acum, mulţi dintre noi ne luptă pentru a avea o dieta echilibrată şi un regim de viaţă sănătos. De roşiile de grădină, porumbul fiert şi merele văratice ne despart câteva luni bune, însă detoxifierea organismului este posibilă dacă apelăm la şase alimente vitale, potrivit publicaţiei „Huffingtonpost“.

Heston Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

Heston
Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. „Adevărul“ vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

Gordon Ramsay, un chef din „Bucătăria iadului“

Gordon Ramsay, un chef
din „Bucătăria iadului“

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. Adevarul.ro vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

VIDEO Stră-strănepoata lui Jack Daniel, în România: „Mâncarea mi-a plăcut la nebunie“

VIDEO Stră-strănepoata lui Jack Daniel, în România: „Mâncarea
mi-a plăcut la nebunie“

Mulţi ar ucide doar ca să vadă trecută pe cartea lor de vizită, în dreptul numelui, titulatura CEO sau Director general. Pe a ei scrie simplu: degustător de whisky. Are cel mai puternic accent sudist, marea ei pasiune e bucătăria şi... este stră-strănepoata lui Jack Daniel. Da, domnul acela după care a fost numit şi celebrul whisky. Lynne Tolley a vizitat recent România, unde a lansat o nouă băutură.

Vinul de gheaţă, regele vinurilor

Vinul de gheaţă,
regele vinurilor

Când culegătorii de struguri din Franţa şi din Italia stau la gura sobei, cei din Canada şi din Germania îmbracă haine groase şi merg să adune ciorchini îngheţaţi. Ei sunt materia primă pentru o licoare dulce, numită vin de gheaţă.

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

luna trecuta · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 3 luni · comentarii (1)

Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.

acum 5 luni · comentarii (0)

Cum să nu facem salată de vinete acum, cu vinete dulci coapte la soare? În luna august sunt cele mai bune vinete pentru zacuscă sau salată, sunt dulci, moi, pufoase, fără multe seminţe. Acum e momentul să ne bucurăm din plin, să gătim vinetele în zeci de reţete delicioase.

acum 6 luni · comentarii (2)
Postari Recente