Cum să găteşti resturile din frigider?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orez cu morcov şi ceapă FOTO: Shutterstock
Orez cu morcov şi ceapă FOTO: Shutterstock

Sosurile preparate din unt amestecat cu cimbru şi busuioc, tartele cu ciuperci şi iaurtul cu bucăţele de banană coaptă şi miere sunt doar trei dintre preparatele obţinute cu ajutorul resturilor din frigider. Un blogger american vinde gurmanzilor câteva ponturi utile în bucătărie, trucuri care se joacă cu papilele gustative ale curioşilor.

Ierburi ofililate şi uscate

Rebecca Lando, un blogger american, susţine că adoră să mănânce preparate de sezon şi alimente organice, motiv pentru care nu ar renunţa nici măcar la un mănunchi de pătrunjel rătăcit prin frigider. Autoarea lucrării „The Working Class Foodies Cookbook“, o carte dedicată gurmanzilor din întreaga lume, vorbeşte despre o reţetă clasică pe care o prepară folosindu-se de ierburile şi untul din casă. Tânăra freacă untul într-un bol şi presară cimbru, busuioc sau oregano, iar crema obţinută o întinde pe câteva felii de pâine. Cei dornici să experimenteze în bucătărie pot să amestece sosul obţinut cu paste fierte şi bucăţele de parmezan sau peşte.

Tartă cu ciuperci, fructe şi smântână

Bloggerul pasionat de gastronomie a mai creat o reţetă pentru cei pofticioşi. Tânăra recomandă un preparat cel puţin neobişnuit: tartă cu ciuperci, ouă şi smântână. Lando completează lista ingredientelor, amintind curioşilor că pot adăuga şi bucăţele din carne de pui, porc sau ierburi, relatează cotidianul „The Huffington Post“.

Fructe  zdrobite

Pentru cei care adoră fructele, Lando a pregătit un desert delicios din prune şi piersici zdrobite. După ce decojeşte fructele, tânăra le pune la fiert într-o cratiţă mică şi adaugă puţină apă. Ulterior, ea amestecă într-un bol iaurtul sau laptele de cocos şi pulpa piersicilor sau toarnă această cremă în forme de silicon şi le lasă, în frigider, la rece.

Orez

Dacă reţeta tradiţională spunea să prăjim orezul cu bucăţi de carne şi legume, Lando recomandă pasionaţilor de artă culinară o altă variantă. Bloggerul adoră să gătească rulouri de orez şi morcov în foi de varză sau dovlecei umpluţi. În plus, ea spune că orezul uscat este indicat pentru astfel de preparate.

Banane

Tânăra susţine că unul dintre deserturile ei preferate este iaurtul amestecat cu banane coapte, scorţişoară şi miere. Pentru cei care se dau în vând după aromele exotice, Landom recomandă o gustare din banane fărâmiţate, unt de arahide şi sirop de ciocolată. 

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite