Vladimir Putin a decretat mobilizarea rezerviştilor

Vladimir Putin a decretat mobilizarea rezerviştilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind derularea instruirilor militare timp de 2 luni în anul curent pentru militarii trecuţi în rezervă. Documentul corespunzător a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice al Federaţiei Ruse, transmite RIA Novosti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instruirea militară trebuie să aibă loc în conformitate cu termenii coordonaţi cu conducerea de profil a Federaţiei Ruse, cu excepţia evenimentelor de verificare, care sunt coordonate de Ministerul Apărării.
 
Agenţia rusă aminteşte că de la 1 aprilie, în Rusia a început apelul pentru serviciul militar. Forţele armate ar trebui să fie completate cu 142.000 de militari în termen.
 
Deschide.MD precizează că o ultimă astfel de mobilizare în masă a rezerviştilor a avut loc în luna august 2014, ceea ce a stârnit un val de reacţii pe arena internaţională, în care se menţiona că Rusia îşi pregăteşte efectivul militar pentru a interveni în conflictul armat din Donbas. Însă, autorităţile ruse declarau că exerciţiile au fost planificate încă din luna noiembrie a anului 2013 şi că se vor desfăşura începând din august până în octombrie 2014.
citeste totul despre: