Pe navele de război ruseşti urmează să fie amplasat un nou sistem antirachetă, un adevărat Robocop al mărilor VIDEO

Pe navele de război ruseşti urmează să fie amplasat un nou sistem antirachetă, un adevărat Robocop al mărilor VIDEO

Sistemul de rachete maritime Pantsir-ME

Noul sistem de rachete maritime Panţir-ME a fost prezentat publicului recent, la parada navală din Sankt-Petersburg. Supranumir Robocop-ul mărilor, acesta este o versiune maritimă a sistemului de apărare antirachetă Panţir-S şi va fi instalat în viitorul apropiat la bordul navelor de război ale Flotei militare ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Având înfăţişarea unui robot de luptă din filmele science-fiction, Panţir-ME este capabil să atace până la patru obiective aflate în zbor, la o viteză de 3.600 km pe oră, având un timp de reacţie de trei până la cinci secunde, la o distanţă de 20 km şi o altitudine de 15 km.
 
„Panţir-ME creează o cupolă antiaeriană de 20 de km în jurul navei pe care este instalat. Acest lucru îl face o armă eficientă de apărare în cazul oricărui conflict militar“,  a declarat directorul general al sistemelor de mare precizie, Aleksander Denissov.
 
Sistemul este capabil să intercepteze rachete în condiţiile unei mări agitate, ploaie, vânt şi chiar furtună. De asemenea, este mai compact decât versiunea terestră şi este acoperit cu un strat anticoroziune, care-i asigură o durată de viaţă mai lungă.
 
Pentru a atinge ţinta, Panţir-ME lansează rachete cu focoase ghidate în mod independent, care distrug ţinta cu un „nor“ de fragmente de oţel ascuţite.
 
O altă armă redutabilă a acestui sistem este perechea de tunuri de 30 mm ce poate trage cu 5.000 de lovituri pe minut.
 
Într-un interviu acordat Sputnik, Iuri Savenkov, care se ocupă de dezvoltarea Panţir-ME, a declarat că sistemul poate fi instalat pe aproape orice navă de război.

Sistemele Panţir - S1 terestru şi ME naval - este dedicat protejării ţintelor militare şi industriale împotriva atacurilor cu arme de mare precizie – rachete de croazieră sau bombe ghidate – împotriva dronelor, elicopterelor şi poate fi integrat foarte uşor într-un sistem AA masiv, ca ultimă linie de apărare.
 
citeste totul despre: