Oscar 2016: Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră. Fanii sunt în delir FOTO

Oscar 2016: Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră. Fanii sunt în delir FOTO

DiCaprio este, în sfârşit, Cel mai bun actor în ochii Academiei Americane de Film FOTO Guliver/Getty Images

Oscar 2016. Actorul american Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră, făcând mulţi oameni fericiţi. Pe de altă parte, filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road“ a dominat gala Oscar 2016, reuşind să înscrie şase victorii, însă cel mai important titlu - Cel mai bun film - a revenit dramei „Spotlight“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Spotlight“ a primit cea mai importantă distincţie a galei Oscar 2016 şi anume titlul de Cel mai bun film. Lungmetrajul, regizat de Tom McCarthy, cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia „The Boston Globe“, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici. De asemenea, „Spotlight“ a avut şi Cel mai bun scenariu, datorită cineaştilor Tom McCarthy şi Josh Singer.
 
Academia Americană de Film nu i-a mai dezamăgit de această dată pe fanii lui Leonardo DiCaprio (cum a făcut-o de cinci ori până acum), anticipata victorie la categoria Cel mai bun actor în rol principal fiind confirmată. De asemenea, Alejandro González Iñárritu a fost desemnat Cel mai bun regizor, marcând cea de-a doua victorie consecutivă a mexicanului, după ce anul trecut a câştigat datorită dramei cu accente comice „Birdman“. Totuşi, filmul „The Revenant“ a pornit în cursa Oscar 2016 cu cele mai multe nominalizări, respectiv 12, însă a tradus în reuşite doar trei. 
 
Marea surpriză a galei Oscar 2016 a fost înfrângerea lui Sylvester Stallone, aplaudat de nostalgici pentru revenirea în rolul boxerului Rocky Balboa, după aproape 40 de ani. Considerat favoritul clar al categoriei Cel mai bun actor în rol secundar, artistul a pierdut însă în faţa lui Mark Rylance, care a impresionat cu rolul spionului rus din „Bridge of Spies“, al lui Steven Spielberg.
 
Per total, filmul de acţiune postapocaliptic „Mad Max: Fury Road“ a dominat gala Oscar 2016, adjudecându-şi treofeele la şase dintre cele zece categorii la care a fost nominalizat, inclusiv Cea mai bună scenografie şi Cel mai bun montaj video.  Lista completă a câştigătorilor
 

Oscar 2016: Momentele care au marcat evenimentul

 
07.00 „Spotlight“ este Cel mai bun film la Oscar 2016. Da! Este!
 
06.55 DA! Momentul aşteptat de toţi a sosit şi a confirmat toate speranţele: Leonardo DiCaprio este marele câştigător al categoriei Cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea vânătorului Hugh Glass din drama „The Revenant“. 
 
De cinci ori nominalizat la premiile Oscar şi considerat marele neîndreptăţit al cinematografiei, Leonardo DiCaprio a trecut prin iad pentru a pune mâna pe prestigioasa statuetă. Pentru rolul din drama „The Revenant“ a îndurat temperaturi extrem de scăzute, ba chiar a mâncat ficat crud de bizon. Chinurile sale au dat roade, căci, în sfârşit, actorul a fost recompensat, după ce a cucerit în prealabil şi alte premii importante, printre care BAFTA şi Globul de Aur. 
 
DiCaprio şi-a primit trofeul în aplauzele şi ovaţiile celor prezenţi, iar după ce le-a mulţumit actorului Tom Hardy şi regizorului Alejandro González Iñárritu, şi-a îndreptat atenţia, aşa cum ne-a obişnuit, către mediu. „Vreau să nu credem că această planetă ni se cuvinte. Schimbarea climatică este reală şi are loc chiar în aceste clipe. Este cea mai urgentă ameninţare a întregii specii, iar noi trebuie să lucrăm împreună şi să nu mai pierdem timpul“, a declarat artistul. 
 
oscar 2016
 
Mai are oare sens să menţionăm că lumea a luat-o razna? Doar pentru amuzament. 
 
 
Şi cea mai fericită pare să fie Kate Winslet. 

oscar 2016
Kate Winslet îl îmbrăţişează pe Leonardo DiCaprio FOTO Guliver/Getty Images
 
06.47 Brie Larson este Cea mai bună actriţă în rol principal la Oscar 2016, pentru interpretarea unei mame sechestrate şi abuzate sexual din drama „Room“. 

oscar 2016
 
06.37 Mexicanul Alejandro González Iñárritu a fost desemnat Cel mai bun regizor pentru al doilea an consecutiv. Oscarul i-a fost adus de drama „The Revenant“, iar anul trecut a ieşit învingător datorită dramei cu accente comice „Birdman“. 

oscar 2016
 
06.26 Cel mai bun cântec este „Writing’s On The Wall“ din cel mai recent film cu James Bond, „Spectre“. Piesa este semnată de Sam Smith şi Jimmy Napes, primul dedicând victoria comunităţii LGBT. „Stau în faţa voastră mândru că sunt gay“, a precizat cântăreţul. 
 
06.22 Oscarul pentru Cea mai bună coloană sonoră merge la „Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight“
 
06.10 Lady Gaga a fost regina galei Oscar 2016, cu o interpretare de excepţie a single-ului „Till It Happens To You“, piesă prin care cântăreaţa îşi arată sprijinul faţă de studentele violate în campusurile universitare americane. Publicul a aplaudat-o în picioare minute în şir, mulţi dintre cei prezenţi având lacrimi în ochi. Momentul artistei a fost prezentat de vicepreşedintele SUA Joe Biden, care a vorbit despre campania Casei Albe „It’s On Us“, ce are în centru abuzul sexual. 
 
06.04 Lungmetrajul maghiar „Son of Saul“, cu actorul de origine română Levente Molnár în distribuţie, a fost desemnat Cel mai bun film străin.
 
05.45 „Stutterer“ a primit Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj.
 
05.43 „Amy“, producţia despre viaţa regretateti cântăreţe Amy Winehouse, este Cel mai bun documentar.
 
05.40 „A Girl in the River: The Price of Forgiveness“ a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj documentar la gala Oscar 2016.
 
05.28 Mark Rylance primeşte Oscarul pentru rolul secundar din „Podul spionilor/ Bridge of Spies“. În mod clar o surpriză, întrucât majoritatea miza pe Sylvester Stallone, care a revenit în pielea boxerului Rocky Balboa după 40 de ani. Stallone nu pare prea fericit. 

 
Trofeul i-a fost înmânat de Patricia Arquette, câştigătoarea ediţiei trecute pentru rolul secundar din „Boyhood/ 12 ani de copilărie“. „Întotdeauna am iubit  poveştile, iar pentru mine şansa de a lucra cu cel mai mare povestitor, Steven Spielberg, a fost o onoare“, a declarat Mark Rylance.

oscar 2016
Mark Rylance FOTO Guliver/Getty Images 
 
05.12 „Întors pe dos/ Inside Out“ câştigă Oscarul pentru Cea mai bună animaţie. Regizorii au mărturisit că acest film s-a născut privindu-şi copiii crescând. Pentru micuţii din toată lumea, Docter a declarat: „Vor fi zile în care veţi fi trişti, vor fi şi zile în care veţi fi furioşi, vă va fi teamă, dar nu puteţi alege, dar puteţi face lucruri. Faceţi filme, desenaţi, scrieţi. Veţi face diferenţa!“
 
 
05.10 Minionii au prezentat Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie - „Bear Story“.
 
 
04.57 Cel mai aprig susţinător al lui Leonardo DiCaprio.

04.55 Cele mai bune efecte speciale le-a avut „Ex Machina“.

 
04.52 Previzibil! Cui credeţi că revine Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet? Aţi ghicit! „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“.
 
04.49 „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“ nu se dezice şi cucereşte şi Oscarul pentru Cel mai bun mixaj de sunet
 
04.45 Droizii din „Star Wars“ C-3PO, R2-D2 şi BB-8 au apărut pe scena galei Oscar 2016. După un moment-tribut în onoarea compozitorului John Williams, care a primit cea de-a 50 nominalizare la Oscar, C-3PO a remarcat că seamănă foarte bine cu statueta Oscar: „Chiar este frumuşel“. 
 
oscar 2016
Droizii din „Star Wars“ au luat cu asalt scena Oscar 2016 FOTO AP 
 
 
04.40 „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“ revine şi câştigă cel de-al patrulea Oscar, pentru Cel mai bun montaj video
 
04.37 Oscarul pentru Cea mai bună imagine merge la Emmanuel Lubezki („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)
 
04.27 Trei Oscaruri pentru „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“! Filmul îşi completează palmaresul cu statueta pentru Cel mai bun machiaj şi coafură
 
04.23 Oscarul pentru Cea mai bună scenografie merge tot la „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“.
 
04.20 „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“ primeşte primul trofeu al serii, pentru Cele mai bune costume
 
04.09 Alicia Vikander este Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru intrepretarea pictoriţei Gerda Gottlieb din „Daneza/ The Danish Girl“. Statueta Oscar i-a fost înmânată de J.K. Simmons, câştigătorul Oscarului din 2015 pentru rolul secundar din „Whiplash“.
 
„Vă mulţumesc atât de mult. Vreau să împart acest premiu cu echipa fabuloasă. Eddie, îţi mulţumesc pentru că ai fost cel mai bun partener, nu aş fi reuşit niciodată fără tine. Tu mi-ai ridicat standardele. Mulţumesc părinţilor, mulţumesc că mi-aţi dat credinţa că orice este posibil, chiar dacă niciodată nu aş fi crezut asta“, a declarat Alicia Vikander, vădit emoţionată. 
 
oscar 2016
 
04.00 Cântăreţul britanic Sam Smith interpretează cântecul nominalizat la Oscar 2016 „Writing's on the Wall“, tema noului film cu James Bond, „Spectre“. 
 
 
03.55 Whoopi Goldberg, Chris Rock şi Tracey Morgan au apărut într-o parodie a tuturor filmelor nominalizate în care nu au jucat actori de culoare. Publicul a părut stânjenit şi a aplaudat timid. 
 
03.52 Adam McKay şi Charles Randolph („Brokerii apocalipsei/ The Big Short“) au câştigat Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat, premiu prezentat de Rylan Gosllyng şi Russel Crowe. În discurs, regizorul Adam McKay a atins subiectul alegerilor din SUA: „În cazul în care nu doriţi ca banii să controleze Guvernul, nu votaţi pentru candidaţii care iau bani de la marile bănci, din petrol sau de la miliardari dubioşi.“
 
03.48 Emily Blunt şi Charlize Theron au anunţat câştigătorii categoriei Cel mai bun scenariu original – Tom McCarthy şi Josh Singer („Spotlight“). „Am făcut acest film pentru toţi jurnaliştii responsabili şi pentru supravieţuitori – trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla din nou“, a declarat Tom McCarthy.
 
03.35 Aşa cum era de aşteptat, Chris Rock a adus în discuţie, încă de la primele cuvinte rostite – „Am numărat cel puţin 15 de artişti de culoare în montajul ăla“ –, lipsa diversităţii în rândul nominalizărilor la Oscar 2016. 
 
„Mă aflu la premiile Academiei Americane de Film, cunoscute şi drept White People Choice Awards. Dacă gazdele ar fi fost nominalizate, nu aş fi primit acest job, probabil l-aţi privi pe Neil Patrick Harris acum“, şi-a început Chris Rock discursul, care a durat mai bine de 15 minute. Iar internauţii au reacţionat pe măsură.
 

 
„Este cea mai nebunească gală Oscar din cauza tuturor controverselor privind lipsa actorilor de culoare din rândul nominalizaţilor. Oamenii îmi tot spun «Chris, ar trebui să renunţi». Cum se face că întotdeauna şomerii mă sfătuiesc să-mi dau demisia? Aşa că m-am gândit foarte mult, dar mi-am dat seama că evenimentul va avea loc şi fără mine şi ultimul lucru de care am nevoie e să pierd altă slujbă în faţa lui Kevin Hart“, a continuat Chris Rock. 
 

 

 

chris

 

chris

03.30 Gala Oscar 2016 a debutat cu un montaj video conţinând imagini din cele opt producţii aflate în cursa pentru Cel mai bun film

 

 

03.26 Doar câteva minute şi plicurile cu numele câştigătorilor Oscar 2016 vor începe să fie deschise.
 
   
   
03.06 Poate cea mai aşteptată apariţie a serii: Leonardo DiCaprio. Şi nu singur, ci alături de Kate Winslet. Atenţie! Imaginea de mai jos poate trezi nostalgii fanilor „Titanic“. Ambii sunt consideraţi favoriţi la Oscar 2016: DiCaprio pentru rolul principal din drama „The Revenant“ şi Kate Winslet pentru partitura secundară din „Steve Jobs“. 

oscar 2016
Leonardo DiCaprio, alături de Kate Winslet FOTO Guliver/ Getty Images
 
 
02.54 Actriţa Brie Larson, favorită la Oscar 2016 pentru rolul principal din drama „Room“. 
 
oscar 2016
Brie Larson FOTO Guliver/ Getty Images
 
02.48 Între timp, Lady Gaga este în echipa Leo. Aparent, cântăreaţa a dat uitării „întâlnirea“ bizară şi amuzantă pe care au avut-o la Globurile de Aur.
 

 

 
02.30 Cate Blanchett, nominalizată la Oscar 2016 pentru rolul unei lesbiene din drama „Carol“, arată splendid. Ca întotdeauna.

oscar 2016
Cate Blanchett FOTO Guliver/ Getty Images
 
02.23 Eddie Redmayne, nominalizat la Oscar 2016 pentru transformarea uluitoare în pictorul transsexual Lili Elbe din „Daneza/ The Danish Girl“. Anul trecut, britanicul a fost recompensat cu Oscar pentru rolul astrofizicianului Stephen Hawking din „Teoria întregului/ The Theory of Everything“. Ar trebui să primească un Oscar şi pentru şarmul lui. O mostră mai jos.

Eddie Redmayne FOTO Guliver/ Getty Images 
 
02.17 Aşa cum ne-a obişnuit, Sofia Vergara a optat pentru o rochie Marchesa, care îi pune în evidenţă formele voluptoase. 

oscar 2016
Sofia Vergara FOTO AFP
 
02.08 Leonardo DiCaprio ar putea fi eclipsat de micuţul Jacob Tremblay, actorul în vârstă de nouă ani din drama „Room“. Pe lângă faptul că e incredibil de isteţ şi amuzant, puştiul are şi nişte părinţi extrem de chipeşi. 
 
 

Poartă Armani. 


oscar 2016
Jacob Tremblay la Oscar 2016 FOTO Guliver/ Getty Images
 
Şi se distrează de minune.
 
oscar 2016
 
oscar 2016
 
 
02.01 Actorii Olivia Wilde şi Jason Sudeikis. Superbi pe covorul roşu de la Premiile Oscar 2016!

oscar 2016
Olivia Wilde şi Jason Sudeikis FOTO Guliver/ Getty Images
 
01.50 De buna dispoziţie se va ocupa actorul de comedie Chris Rock, cel care a mai prezidat ceremonia şi în 2005. Considerat de producătorii Oscar 2016 „cel mai valoros jucător al industriei de divertisment“, artistul se află şi el sub lupă, iar prestaţia sa va fi intens comentată şi analizată, având în vedere că a fost rugat să boicoteze evenimentul, după ce niciun actor de culoare nu a fost nominalizat. Breasla, însă, pare să fi revenit la sentimente mai bune şi vede în Chris Rock „o armă“ împotriva Academiei, mulţi sperând că artistul va taxa dur lipsa diversităţii.

01.45 Alicia Vikander, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru intrepretarea pictoriţei Gerda Gottlieb din „Daneza/ The Danish Girl“, şi-a făcut apariţia pe Covorul Roşu. Artista poartă, la gala Oscar 2016, o rochie Louis Vuitton. Şi arată senzaţional. 

 
oscar 2016
Alicia Vikander FOTO Guliver/ Getty Images
 
01.30 Covorul Roşu, a cărui lungime depăşeşte 150 de metri, este pregătit. Starurile sunt aşteptate. 
 

 
01.15 În doar câteva ore, pe Covorul Roşu din faţa Dolby Theatre vor defila cele mai importante figuri ale industriei cinematografice, însă până atunci starurile întreţin atenţia cu detalii împărtăşite pe reţelele sociale. 
 
 
 

Actriţa Reese Witherspoon a apreciat cerul însorit al Los Angeles-ului în drumul spre Dolby Theatre. 

   
 

Pharell şi legendarul Quincy Jones sunt extrem de încântaţi că vor prezenta împreună unul dintre câştigătorii Oscar 2016. 

 

 

Poate că John Boyega a fost trecut cu vederea, însă „Star Wars“ are reprezentanţii de seamă la gala Oscar 2016. Se pare că droizii au ajuns primii la ceremonie. 

 

 

Oscar 2016: Cel mai bun film - marea bătălie

Mai mult ca în alţi ani, ceremonia Oscar 2016 a născut comentarii, controverse, întrebări. La o ediţie din care lipsesc actorii de culoare şi în care se mizează pe inovaţie şi creativitate, mai multe filme merg „umăr la umăr“ pentru cel mai important trofeu al serii: Cel mai bun film
 

Producţiile care s-au detaşat din pluton, cel puţin prin prisma nominalizărilor, sunt drama „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“, care a primit 12 nominalizări, şi filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“, care urmează în topul nominalizărilor, cu zece menţiuni. Lista completă a nominalizărilor Oscar 2016.  

Totuşi, cea mai importantă categorie – Cel mai bun film – pare să nu aibă un favorit clar. Deşi s-a vorbit mult despre filmele nominalizate la Oscar, cu evidente partizanate şi preferinţe, dintre cele opt producţii, două stârnesc discuţii aprinse - „The Revenant“ şi „Spotlight“ -, însă oricare dintre celelalte ar putea oferi o surpriză.

Oscar 2016: Toţi ochii sunt pe DiCaprio

În schimb, în ceea ce priveşte titlul de Cel mai bun actor în rol principal, zarurile par să fie deja aruncate în favoarea lui Leonardo DiCaprio, pentru portretizarea vânătorului de blănuri Hugh Glass din „The Revenant“. Actorul american se luptă anul acesta cu Bryan Cranston, nominalizat pentru rolul unui scenarist din „Trumbo“, Matt Damon, astronautul rătăcit din aventura spaţială „Marţianul/ The Martian“, Michael Fassbender, în rolul vizionarului Steve Jobs, şi cu Eddie Redmayne, nominalizat pentru transformarea uluitoare în pictorul transsexual Lili Elbe din „Daneza/ The Danish Girl“.

Victoria lui DiCaprio a prins însă contur odată ce a primit şi primul Glob de Aur din cariera sa, premiul ce reprezintă un bun indicator pentru Oscar. Există însă şi cei care-l contestă pe DiCaprio şi avansează ipoteza că va primi statueta doar pentru că membrii Academiei simt nevoia să se revanşeze pentru toate ediţiile în care a fost declarat marele perdant. Mai sunt şi cei care consideră că DiCaprio va primi statueta Oscar doar pentru că a îndurat prea multe pentru a duce la bun sfârşit rolul. Dovadă stă mărturia unuia dintre membrii cu drept de vot ai Academiei, care nu apreciază deloc interpretarea acestuia, spunând că eforturile lui DiCaprio pentru acest rol nu au fost atât de mari precum se vehiculează.

Oscar 2016: Cea mai bună actriţă 

În ceea ce priveşte Cea mai bună actriţă în rol principal, balanţa pare să încline în favoarea tinerei Brie Larson, pentru portretizarea unei mame sechestrate alături de fiul ei, din „Room“. 

Nominalizări Oscar 2016: Lista completă

 

Cel mai bun film

„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“

 „Room“

„Spotlight“

„Brokerii apocalipsei/ The Big Short“

„Marţianul/ The Martian“

„Podul spionilor/ Bridge of Spies“

„Brooklyn“

Cel mai bun regizor

Alejandro Iñárritu („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Tom McCarthy („Spotlight“)

George Miller („Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“)

Lenny Abrahamson („Room“)

Adam McKay („Brokerii apocalipsei/ The Big Short“)

Cea mai bună actriţă în rol principal 

Cate Blanchett („Carol“)

Brie Larson („Room“)

Saoirse Ronan („Brooklyn“)

Jennifer Lawrence („Joy“)

Charlotte Rampling („45 Years“) 

Cel mai bun actor în rol principal

Leonardo DiCaprio („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Michael Fassbender („Steve Jobs“)

Eddie Redmayne („Daneza/ The Danish Girl“)

Matt Damon („Marţianul/ The Martian“)

Bryan Cranston („Trumbo“)

Cea mai bună actriţă în rol secundar 

Jennifer Jason Leigh („Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight“)

Alicia Vikander („Daneza/ The Danish Girl“)

Kate Winslet („Steve Jobs“)

Rooney Mara („Carol“)

Rachel McAdams („Spotlight“)

Cel mai bun actor într-un rol secundar 

Mark Rylance („Podul spionilor/ Bridge of Spies“), 

Sylvester Stallone („Creed“)

Christian Bale („Brokerii apocalipsei/ The Big Short“)

Tom Hardy („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Mark Ruffalo („Spotlight“)

Cel mai bun scenariu original

Tom McCarthy şi Josh Singer („Spotlight“)

Matt Charman, Joel Coen şi Ethan Coen („Podul spionilor/ Bridge of Spies“)

Jonathan Herman şi Andrea Berloff („Straight Outta Compton“)

Pete Docter, Meg LeFauve şi Josh Cooley („Întors pe dos/ Inside Out“)

Alex Garland („Ex Machina“)

Cel mai bun scenariu adaptat
 
Drew Goddard („Marţianul/ The Martian“)
 
Nick Hornby („Brooklyn“)
 
Adam McKay şi Charles Randolph („Brokerii apocalipsei/ The Big Short“)
 
Phyllis Nagy („Carol“)
 
Emma Donoghue („Room“)
 

Cel mai bun film străin

„Son of Saul“ (Ungaria)

„Mustang“ (Franţa)

„Theeb“ (Iordania)

„A War“ (Danemarca)

„Embrace of the Serpant“ (Columbia)

Cel mai bun film de animaţie: 

„Anomalisa“

„Întors pe dos/ Inside Out“

„Shaun the Sheep Movie“

„Boy and the Wild“

„When Marnie Was There“

Cel mai bun documentar
 
„Amy“
 
„The Look of Silence“
 
„Cartel Land“
 
„What Happend, Miss Simone“
 
„Winter on Fire“
 
Cel mai bun scurtmetraj
 
„Ave Maria“
 
„Day One“
 
„Everything Will Be Okay (Alles Wird Gut)“
 
„Shok“
 
„Stutterer“ 
 
Cel mai bun scurtmetraj documentar
 
„Body Team 12“
 
„Chau“
 
„Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah“
 
„A Girl in the River: The Price of Forgiveness“
 
„Last Day of Freedom“
 
Cel mai bun scurtmetraj de animaţie
 
„Bear Story“
 
“Prologue“
 
„Sanjay’s Super Team“
 
„We Can’t Live without Cosmos“
 
„World of Tomorrow“
 

Cele mai bune efecte vizuale

„Ex Machina“

„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“

„Marţianul/ The Martian“

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“

„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens“

Cea mai bună coloană sonoră
 
„Podul spionilor/ Bridge of Spies“
 
„Carol“
 
„Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight“
 
„Sicario: Asasinul/ Sicario“
 
„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens“
 
Cel mai bun cântec
 
„Earned It“ („Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey“)
 
„Manta Ray“ („Racing Extinction“)
 
„Simple Song #3“  („Youth“)
 
„Til It Happens To You“ („The Hunting Ground“)
 
„Writing’s On The Wall“  („Spectre“)
 

Cel mai bun montaj  de sunet

„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“

„Marţianul/ The Martian“

„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens“

„Sicario: Asasinul/ Sicario“

Cel mai bun mixaj de sunet
 
„Podul spionilor/ Bridge of Spies“
 
„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“
 
„Marţianul/ The Martian“
 
„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“
 
„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens“
 

Cea mai bună imagine

Emmanuel Lubezki („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“)

Edward Lachman („Carol“)

Roger Deakins (Sicario: Asasinul/ Sicario“)

John Seale („Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“)

Cel mai bun montaj video
 
„Brokerii apocalipsei/ The Big Short“
 
„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“
 
„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“
 
„Spotlight“
 
„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens“
 

Cele mai bune costume

„Carol“

„Daneza/ The Danish Girl“

„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“

„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“

„Cenuşăreasa/ Cinderella“

Cel mai bun machiaj şi coafură
 
„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“
 
„The 100-Year-Old Man Who Climbed out the Window and Disappeared“
 
„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“
    
Cea mai bună scenografie
 
„Podul spionilor/ Bridge of Spies“
 
„Daneza/ The Danish Girl“
 
„Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“
 
„Marţianul/ The Martian“
 
„The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“

 

Gazda galei, Chris Rock, a deschis gala Oscar 2016 cu un discurs ironic despre lipsa diversități FOTO AP  

Imagini din aceeasi galerie
 • Gazda galei, Chris Rock, a deschis gala Oscar 2016 cu un discurs ironic despre lipsa diversități FOTO AP

 
 • Gazda galei, Chris Rock FOTO Guliver/Getty
Images

 
 • Statuete Oscar sunt fotografiate pe scenă teatrului Dolby, în Hollywood, California FOTO AP
 • Tom McCarthy și Michael Keaton primesc premiul la categoria Cel mai bun film, pentru lungmetrajul „Spotlight FOTO AP
 • Alejandro González Iñárritu acceptă premiul Oscar la categoria Cel mai bun regizor, pentru filmul „The
Revenant FOTO Guliver/Getty Images
 • Leonardo Dicaprio mulțumește pentru premiul
Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din filmul „The Revenant FOTO Guliver/GettyImages
 • Eddie Redmayne îi înmânează lui Brie
Larson premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal, pentru
prestația din „Room FOTO AP
 • Alicia Vikander accepă premiul la categoria Cea mai
bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din filmul „The Danish Girl“ FOTO AP
 • Patricia Arquette îi înmânează lui Mark
Rylance premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Bridge of Spies FOTO AP
 • Actorul Mark
Rylance primește premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar,  pentru interpretarea din „Bridge of Spies FOTO AP
 • Ungurul Laszlo Nemes primește premiul Oscar la categoria Cel mai bun film străin, pentru „Son of Saul FOTO AP 
 • Tom McCarthy (stânga) și Josh Singer acceptă premiul la categoria Cel mai bun scenariu original, pentru filmul „Spotlight FOTO AP
 • Charles Randolph (stânga) și Adam McKay accepă
premiul la categoria Cel mai bun scenariu adaptat, pentru filmul „The
Big Short FOTO AP
 • Colin
Gibson (stânga) și Lisa Thompson accepă premiul la categoria Cea mai bună scenografie, pentru filmul „Mad Max: Fury Road FOTO AP
 • lka Wardega, Lesley Vanderwalt și
Damian Martin primesc premiul la categoria Cel mai bun machiaj, pentru filmul „Mad Max: Fury Road FOTO AP
 • Directorul de imagine, Emmanuel Lubezki, acceptă premiul pentru Cea mai
bună imagine, pentru filmul „The Revenant  FOTO
Guliver/Getty Images

 
 • Margaret Sixel primește premiul Oscar la
categoria Cel mai bun montaj, pentru filmul „Mad Max: Fury Road FOTO AP
 • Mark Mangini (stânga) și David White primesc premiul Oscar la categoria Cel mai bun montaj de sunet,

pentru filmul „Mad Max:
Fury Road FOTO AP
 • Gregg Rudloff (de la stânga la dreapta), Chris Jenkins și
Ben Osmo primesc premiul Oscar la categoria Cel mai bun mixaj de sunet, pentru filmul „Mad Max: Fury Road FOTO AP
 • Mark Ardington (de la stânga la dreapta), Sara Bennett, Paul Norris și Andrew Whitehurst primesc premiul
Oscar la categoria Cele mai bune efecte speciale, pentru filmul „Ex
Machina FOTO AP
 • Droizii din filmul Star Wars, BB
- 8, R2 - D2 și C - 3PO „vorbesc în timpul ceremoniei Oscarurilor, la Teatrul
Dolby din Los Angeles, California FOTO AP
 • Jonas Rivera (stânga)
și Pete Docter primesc premiul Oscar la categoria Cel mai
bun lungmetraj de animaţie, pentru filmul „Inside
Out FOTO AP 

 
 • Sharmeen Obaid-Chinoy acceptă premiul Oscar
la cetegoria Cel mai bun scurtmetraj documentar, pentru „A Girl in
the River: The Price of Forgiveness FOTO AP 
 • Asif Kapadia (stânga) și James Gay-Rees acceptă
premiul Oscar la categoria Cel mai bun lungmetraj documentar, pentru filmul „Amy FOTO AP
 • Actrița Whoopi Goldberg vorbește în timpul
ceremoniei premiilor Oscar FOTO AP
 • Quincy Jones (centru) și Pharell Williams (dreapta) îi înmânează compozitorului Ennio Morricone Oscarul pentru Cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul „The Hateful Eight FOTO AP
 • Jimmy Napes
(stânga) și Sam Smith primesc premiul Oscar pentru Cel mai bun cântec („Writing’s On The Wall“ din filmul „Spectre“) FOTO AP
Distribuie imaginea
citeste totul despre: