Petrescu îi răspunde lui Iohannis: Nu există nicio intenţie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!

Petrescu îi răspunde lui Iohannis: Nu există nicio intenţie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, susţine că nu are în plan trecerea de la cota unică de impozitare la cote progresive FOTO Mediafax

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a afirmat că, din punctual ei de vedere, nu există nicio intenţie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%, răspunzând astfel declaraţiilor lui Klaus Iohannis, candidat ACL la alegerile prezidenţiale, care a susţinut ieri că la Ministerul Finanţelor se pregăteşte o modificare amplă a Codului Fiscal, care prevede şi introducerea impozitului progresiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este regretabil faptul că un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditând drept certitudini informaţii false, preluate, parţial, de la un post de televiziune, fără a face o minimă verificare. Anunţurile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate şi o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar şi în context electoral. Vreau să precizez ferm că, din punctul meu de vedere, nu există nicio intenţie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!“, se arată într-o declaraţie a ministrului Ioana Petrescu, citată de HotNews.ro. 
 
Klaus Iohannis a declarat că, potrivit unor surse, la Ministerul Finanţelor se ptregăteşte o modificare amplă a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite şi taxe şi chiar la introducerea, începând cu 2015, a impozitului progresiv. 
 
Potrivit unor surse din Finanţe citate de HotNews.ro, trecerea la cote de impunere de 8%, 12%, respectiv 16% nu poate fi aplicată mai devreme de 1 ianuarie 2016 din considerente strict tehnice, iar cota unică va rămâne aplicabilă companiilor şi în viitorul apropiat, intenţia de a reforma sistemul fiscal prin trecerea la cote progresive fiind fermă. 
 
„Lucrăm în acest moment cu un grup de experţi cu ajutorul cărora să punem la punct acest impozit pe venitul global urmând ca pe măsură ce vom avansa, să punem în dezbatere publică aceste propuneri“, au explicat sursele din Finanţe pentru HotNews.ro. 
 
Potrivit HotNews.ro, proiectul rescrierii Codului Fiscal se află în fază terminală la Ministerul Finanţelor, chiar dacă vor rămâne mai multe clarificări ulterioare de adus. Proiectul, în forma actuală, nu prevede trecerea la sistemul de impunere bazat pe cote progresive, însă el menţionează schimbarea impozitării proprietăţilor rezidenţiale în funcţie de destinaţie.  
 
„Referitor la impozitul pe mijloacele de transport şi la impozitul pe teren, în proiectul noului Cod fiscal, aflat în lucru, se are în vedere menţinerea prevederilor din Codul fiscal aflat în vigoare. Prin urmare, şi în acest caz afirmaţiile susţinute sunt false şi nu au legătură cu realitatea“, a mai arătat Ioana Petrescu. 
 
Mai puteţi citi: 
 
 
 
 
 
 
citeste totul despre: