VIDEO Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit că Pământul are un al doilea satelit natural, pe lângă Lună

VIDEO Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit că Pământul are un al doilea satelit natural, pe lângă Lună

Încă de la formarea Sistemului Solar, Pământul a fost una dintre planetele în jurul cărora s-a format un singur satelit natural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi oameni de ştiinţă au încercat să explice apariţia acestuia şi chiar să speculeze pe marginea efectelor pe care Luna le are asupra planetei noastre. De ceva vreme însă, se pare că ea nu mai este singură în împrejurimile Pământului.

Nasa spune că asteroidul 2016 H03 este angrenat într-un mic ”joc gravitaţional” cu Pământul, fapt care-l ridică la rangul de satelit. Putem spune astfel că planeta noastră are o a doua Lună, mult mai mică. Orbita asteroidului este însă una neregulată, permiţându-i acestuia să se îndepărteze la distanţe şi de 100 de ori mai mari decât cea de la Lună la Pământ.

De asemenea, diametrul asteroidului este de 36,5 metri şi orbitează Pământul de peste un secol. Predicţia oamenilor de ştiinţă spune că el va rămâne în zonă cel puţin pentru câteva sute de ani, notează sciencealert.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările