Space X, compania lui Elon Musk, aleasă de NASA pentru misiunea sa către satelitul Europa

Space X, compania lui Elon Musk, aleasă de NASA pentru misiunea sa către satelitul Europa

FOTO EPA-EFE

NASA a anunţat vineri că a ales Space X pentru călătoria sa planificată către satelitul Europa, o victorie majoră pentru compania miliardarului Elon Musk care se ambiţionează să se aventureze mai departe în sistemul solar, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Misiunea Europa Clipper va fi lansată în octombrie 2024 cu o rachetă Falcon Heavy de la centrul spaţial Kennedy din Florida. Suma contractului se ridică la 178 de milioane de dolari.          
 
Misiunea trebuia să implice anterior racheta Space Launch System (SLS) de la NASA, care a cunoscut întârzieri şi depăşiri de costuri.       
 
SLS nefiind încă operaţională, Falcon Heavy a fost destinată pentru misiuni comerciale şi guvernamentale de la zborul său inaugural în 2018.
 
Racheta generează în jur de 22 de milioane de newtoni, adică forţa echivalentă a 18 avioane 747. 
 
Orbiterul ar trebui să efectueze 40 până la 50 de treceri aproape de Europa Clipper cu scopul de a determina dacă acest satelit acoperit de gheaţă poate găzdui condiţii propice vieţii. În special, va avea camere şi spectrometre pentru a produce imagini de înaltă rezoluţie, precum şi un radar pentru a penetra stratul de gheaţă şi a căuta apă lichidă dedesubt. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările