O echipă de români face parte din misiunea HERA, dedicată protejării planetei de coliziunea asteroizilor

O echipă de români face parte din misiunea HERA, dedicată protejării planetei de coliziunea asteroizilor

Foto: Shutterstock

O echipă de experţi în transformare digitală de la Atos România participă la HERA - prima misiune de apărare planetară a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) în colaborare cu NASA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivele ştiinţifice şi tehnice ale sale sunt fără precedent, misiunea vizând primele elemente de bază ale unei capacităţi de protecţie planetară. Aceasta are ca scop să determine dacă manevra de deviere a unui asteroid periculos de la traiectoria de coliziune cu Pământul este strategia potrivită pentru a preveni o ameninţare reală şi, pentru a afla acest lucru, va lansa un test de deviere.

În timpul misiunii HERA, o echipă de oameni de ştiinţă şi experţi de la Atos România va testa sistemele de manipulare a datelor la bordul sondei spaţiale, în timpul procedurilor de asamblare şi a etapelor de integrare şi verificare. De asemenea, vor sprijini dezvoltarea de software de zbor, interfeţelor de monitorizare a încărcării şi executării, precum şi a interfeţelor de diagnostic pentru procesorul de zbor.

Echipa multidisciplinară include experţi Atos în proiectarea, dezvoltarea, validarea şi integrarea de soluţii software şi hardware, în special în domeniile frecvenţelor radio şi circuitelor de alimentare.

„Echipa Atos din Braşov lucrează de câţiva ani alături de ESA pentru a desfăşura diverse misiuni spaţiale şi pentru a contribui la evoluţia sistemelor de planificare şi control ale misiunii. Totuşi, aceasta este prima dată când participăm la o misiune de „apărare planetară”, care ne aduce noi provocări tehnice, dar şi satisfacţia că putem contribui la salvarea planetei, pe lângă eforturile noastre de digitalizare şi decarbonizare. Suntem conştienţi că nu există Planeta B ", a spus Günther Lackner, VP, GM & Global Head of BU Space & Avionics la Atos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările