Blue Origin se pregăteşte să meargă pe Lună şi construieşte un modul lunar reutilizabil, de dimensiuni mari

Blue Origin se pregăteşte să meargă pe Lună şi construieşte un modul lunar reutilizabil, de dimensiuni mari

FOTO via Gerst

Blue Origin, compania spaţială a miliardarului Jeff Bezos, proiectează un modul lunar de dimensiuni mari, care va oferi acces repetat la suprafaţa şi resursele Lunii, a anunţat recent compania, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modulul spaţial face parte dintr-o misiune de o anvergură mai mare a Blue Origin, de a permite  ca în viitor milioane de oameni să trăiască şi să muncească în spaţiu, potrivit companiei.

”Următorul pas logic este revenirea pe Lună. Pentru a face acest lucru avem nevoie de accesul repetat la suprafaţa şi resursele Lunii”, a spus Bezos.

Blue Origin, fondată de Bezos, care este şi fondatorul şi directorul general al Amazon.com, a anunţat că intenţionează să efectueze o asolizare  pe Lună în circa cinci ani. Compania nu a  oferit detalii despre cum va trece în acest interval de la faza de proictare a modulului spaţial la misiuni pe Lună.

Blue Origin mai dezvoltă racheta New Shepard, destinată călătoriilor scurte în spaţiu în scop turistic şi o rachetă de capacitate mare, numită New Glenn, pentru contracte de lansare a sateliţilor.

Lansatoarele Blue Origin sunt concurate puternic de mai multe companii spaţiale, între care se numără SpaceX, companie deţinută de Elon Musk, şi Virgin Galactic, a lui Richard Branson.

citeste totul despre: