TikTok implementează măsuri de siguranţă pentru protejarea copiilor şi adolescenţilor

TikTok implementează măsuri de siguranţă pentru protejarea copiilor şi adolescenţilor

În lumina unor scandaluri multiple care prezintă copii şi adolescenţi drept ţinte ale unor agresori pe TikTok, compania a luat decizia de a-şi schimba radical politica pentru utilizatorii sub 16 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma socială are o limită minimă de vârstă de 13 ani pentru utilizatorii săi, şi a anunţat astăzi că minorii sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la străini, postările lor nu vor mai putea fi descărcate, iar videoclipurile pe care le realizează nu vor mai putea fi disponibile pentru „duete” („duetul” este o funcţie extrem de utilizată pe TikTok, prin care utilizatorii pot înregistra un videoclip reacţionând sau sincronizându-se cu un alt videoclip, realizat de altă persoană).

Modificări vor fi aplicate şi la setările implicite ale aplicaţiei pentru utilizatorii sub 18 ani. Astfel, cei cu vârste de 16 sau 17 ani vor avea aceleaşi setări ca utilizatorii mai mici, cu excepţia faptului că ei vor avea opţiunea de a le dezactiva. În plus, fiecare minor de pe TikTok va avea contul setat ca „privat”, lucru care îi împiedică pe cei care nu le sunt prieteni să vadă videoclipurile postate.

„Schimbările anunţate astăzi marchează următorul pas în misiunea noastră de a ne asigura că TikTok este o platformă sigură pentru toţi utilizatorii noştri”, a declarat Alexandra Evans, şefa diviziei europene pentru siguranţa copiilor a TikTok, citată de The Guardian.

Ea a continuat: „acestea se bazează pe modificările anterioare pe care le-am făcut pentru a promova siguranţa minorilor, inclusiv restricţionarea mesajelor directe şi a transmisiilor live pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani şi peste, ca şi permisiunea pentru părinţi şi tutori să stabilească marje de protecţie pentru contul TikTok al adolescenţilor, lor prin intermediul funcţiei de asociere familială”.

Interesant este că aceste schimbări ar putea afecta şi cei mai importanţi influenceri ai TikTok-ului. De exemplu, Charli D’Amelio, cea mai urmărită persoană pe TikTok, cu peste 100 de milioane de followeri, are numai 16 ani, astfel că implementarea unei astfel de funcţii pentru ea ar putea avea consecinţe semnificative pentru audienţa sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările