Minorii vor avea conturile de Instagram setate automat pe privat. Modificările anunţate de Facebook, compania-mamă

Minorii vor avea conturile de Instagram setate automat pe privat. Modificările anunţate de Facebook, compania-mamă

Instagram a spus că lucrează să limiteze accesul la conturile copiilor a adulţilor care prezintă un comportament potenţial suspect FOTO Shutterstock

Utilizatorii de Instagram mai mici de 16 ani vor avea contul setat automat pe privat atunci când se vor alătura platformei, a anunţat  Facebook Inc, compania care deţine această aplicaţie.  Cu toate acestea, li se va oferi opţiunea de a trece contul pe public, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a declarat că lucrează şi la o „experienţă Instagram pentru copii”. Acesta a spus că ideea unei aplicaţii axate pe copii şi adolescenţi este de a oferi părinţilor o mai mare transparenţă şi control asupra a ce accesează copiii pe Instagram, potrivit Mediafax.

Se estimează că aproximativ 7,5% din ultilizatorii de Instragram au vârsta cuprinsă între 13-17 ani, cea ce repezentă aproximativ 80 de milioane de persoane. Mai multe companii importante de social media au lansat, de asemenea, versiuni ale aplicaţiilor lor pentru publicul mai tânăr, de la Messenger Kids la YouTube Kids.
 
Verificarea vârstei copiilor este o problemă pe multe site-uri de socializare, care interzic copiii sub 13 ani, dar deseori nu reuşesc să identifice şi să elimine utilizatorii minori. Într-un postare separată, marţi, şeful produselor pentru copii şi adolescenţi de la Facebook, Pavni Diwanji, a declarat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi această verificare şi a elimina conturile copiilor sub 13 ani.
 
Instagram a mai spus că lucrează să limiteze accesul la conturile copiilor a adulţilor care prezintă un comportament potenţial suspect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările