Interdicţia impusă de administraţia SUA asupra aplicaţiei chineze WeChat, suspendată temporar

Interdicţia impusă de administraţia SUA asupra aplicaţiei chineze WeChat, suspendată temporar

O judecătoare din California a suspendat duminică interdicţia impusă de administraţia Trump descărcării aplicaţiei chineze WeChat, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordinul Departamentului pentru Comerţ ar fi obligat Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet, să nu mai permită descărcarea aplicaţiei WeChat, deţinută de grupul chinez Tencent Holding începând de duminică seara.

Judecătoarea Laurel Beeler a afirmat într-o hotărâre că utilizatorii WeChat care au intentat un proces ”au prezentat numeroase argumente pe baza Primului Amendament al Constituţiei care au înclinat balanţa în favoarea reclamanţilor”.

Hotărârea preliminară a judecătoarei Beeler a blocat şi un alt ordin al Departamentului pentru Comerţ care ar fi interzis alte tranzacţii cu WeChat în Statele Unite. Interdicţia ar fi afectat folosirea aplicaţiei de către utilizatorii actuali ai acesteia.

Departamentul pentru Comerţ şi Casa Albă nu au comentat imediat decizia judecătoarei.

Vineri dimineaţă, Departamentul pentru Comerţ anunţase că va interzice tranzacţiile de afaceri cu aplicaţiile chineze WeChat şi TikTok, începând de duminică.

Sâmbătă, preşedintele Donald Trump a anunţat că a aprobat acordul prin care Oracle şi Walmart se vor asocia cu aplicaţia de video-sharing TikTok, care va permite evitarea închiderii acesteia din motive de siguranţă a datelor utilizatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările