Instagram este nociv pentru adolescenţi, mai ales în cazul fetelor. Ce spun studiile făcute de Facebook

Instagram este nociv pentru adolescenţi, mai ales în cazul fetelor. Ce spun studiile făcute de Facebook

FOTO Shutterstock

Facebook a găsit în mod repetat că Instagram este o aplicaţie dăunătoare faţă de numeroşi adolescenţi, în special fetele, potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal, transmite CNBC. O prezentare internă făcută de Facebook arată că dintre adolescenţii care au raportat gânduri suicidare, 13% dintre utilizatorii britanici şi 6% dintre utilizatorii americani au găsit că problema vine de la Instagram.

Ştiri pe aceeaşi temă

„32% dintre adolescente spun că atunci când se simţeau prost în privinţa corpurilor lor, Instagram le-a făcut să se simtă mai prost”, au notat cercetătorii. Facebook ar fi găsit că 14% dintre băieţii din SUA au spus că Instagram i-a făcut să se simtă mai prost în privinţa lor, transmite Digi24. 

Potrivit raportului, cercetătorii au avertizat că pagina Explore de pe Instagram, care afişează postările unor conturi, poate împinge utilizatorii către conţinut care poate fi dăunător. Aplicaţia are de asemenea o cultură a publicării doar a celor mai bune imagini şi momente, şi operează ca un produs ce dă dependenţă.

„Aspecte ale Instagramului se exacerbează între ele pentru a crea o furtună perfectă”, conform cercetării citate de Wall Street Journal.

De asemenea, Facebook lucrează la o versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani deoarece tinerii sunt cheia succesului acestei platforme, 40%  dintre utilizatori având 22 de ani sau mai puţin.

Reprezentantul Democrat de Massachusetts Lori Trahan şi-a exprimat îngrijorările faţă de sănătatea mentală a copiilor care folosesc reţelele sociale, fiind împotriva unui produs dezvoltat de Facebook pentru cei sub 13 ani.

Aceasta a acuzat Facebook de „neglijare” prin faptul că „a eşuat în a proteja copiii pe Instagram, în special tinerele fete, ceea ce s-a întâmplat timp de ani de zile”.

Comisarul Rohit Chopra din cadrul Comisiei Federale pentru Comerţ a scris pe Twitter: „Datorită stimulentelor financiare împământenite în modelul de business bazat pe supraveghere, este încă un semn că compania nu poate fi de încredere când vine vorba de datele noastre”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările