O oră fără Facebook, marţi dimineaţă. O grupare de hackeri îşi asumă responsabilitatea

O oră fără Facebook, marţi dimineaţă. O grupare de hackeri îşi asumă responsabilitatea

Facebook are probleme în această dimineaţă. FOTO Reuters

Facebook a picat în această dimineaţă. Problemele celei mai mari reţele sociale nu sunt limitate doar la România, ci sunt raportate pe Twitter din mai multe ţări. De asemenea, problemele afectează şi Instagram.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE

Facebook menţionează că nu a fost vorba de un atac, ci de o problemă a sistemelor de configurare. Serviciile Facebook şi Instagram sunt disponibile integral. 

---

Facebook a picat şi lumea şi-a readus aminte astfel de conturile de Twitter pentru a comunica acest lucru. De asemenea, sunt utilizatori care se plâng de probleme atât cu Facebook, cât şi cu Instagram. Primele probleme cu Facebook au fost raportate imediat după ora 8, ora României. Şi dacă întrebai dacă doar tu ai probleme, ei bine, nu doar tu şi poţi verifica uşor pe Twitter sau pe acest site

Pe Twitter au început deja să circule glumele obişnuite atunci când pică Facebook. „Fără Facebook sau Instagram... Ascultă nişte muzică şi plângi până adormi“, a scris un utilizator pe această reţea socială. „Fără Facebook, oamenii colindă străzile cu ochi goi şi fumează în gol. Eu voi supravieţui. Dacă pierdem Twitter, (...) totul e pierdut“, a comentat un alt utilizator această situaţie.

„Lumea a reuşit, dintr-o dată, să rezolve cancerul, să comunice cu extratereştrii şi problema pisicilor pe Internet“, a comentat şi John Sjostrand pe Twitter. Facebook are aproape de 1,5 miliarde de utilizatori din toate ţările lumii (acolo unde nu este interzis de guverne), iar Instagram este una dintre cele mai populare cu peste 300 de milioane de utilizatori. Twitter are puţin peste 280 de milioane. 

Un grup de hackeri numit Lizard Squad îşi asumă responsabilitatea pentru aceste probleme. Inclusiv servicii ca Tinder sau Hipchat nu au funcţionat. E puţin probabil că a fost vorba de hackeri. 

Lizard Squad a fost în spatele atacului asupra site-ului Malaysia Airlines, dar şi asupra reţelei de gaming de la Sony, în decembrie. 

Se pare că la nivel mondial există un atac de tip DDoS masiv, care a afectat Facebook, Instagram sau Tinder. Principalele ţinte au fost SUA, Rusia, Taiwan şi Olanda. Originile atacului par a fi în Statele Unite, China şi Olanda.

Lizard Squad se aliniază cu Statul Islamic şi au ieşit la suprafaţă din nou luni, când au atacat site-ul Malaysia Airlines.

De asemenea, hackerii au spart serverele PlayStation Network şi Microsoft Xbox Live. 

 

 

 

Instagram a comunicat pe Twitter că ştie de probleme şi încearcă să le rezolve

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările