Ai aflat cine ţi-e frate? Acum, există aplicaţia care îţi spune cine ţi-e prieten sau duşman pe Facebook

Ai aflat cine ţi-e frate? Acum, există aplicaţia care îţi spune cine ţi-e prieten sau duşman pe Facebook

Kaspersky a creat o aplicaţie pe care o poţi folosi pentru a-ţi analiza lista de prieteni de pe Facebook. Sub numele „FriendOrFoe“, compania evaluează cât de „autentici“ sunt prietenii tăi şi îţi arată ce cred alţii despre ei. Aplicaţia îţi arată şi care dintre sutele de abonaţi îţi sunt apropiaţi, dând mai departe ce publici sau apreciind şi comentând.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru cei cărora le place să utilizeze diverse aplicaţii pentru a-şi analiza activitatea, Kaspersky a creat un instrument care colectează statistici despre activitatea de pe Facebook. FriendOrFoe afişază câte fişiere video şi fotografii publică un utilizator, numărul de like-uri primite şi multe alte statistici interesante pentru pasionaţii de Facebook, se arată în comunicatul remis „Adevărul“.

Odată ce i-ai dat voie aplicaţiei să se uite prin lista ta de oameni de pe Facebook, îţi va spune care sunt cei mai alien, foarte activi pe Facebook, dar fără să interacţioneze neapărat foarte mult cu tine, care sunt cei mai vorbăreţi cu pereţii“, adică publică mult, dar oamenii nu prea reacţionează la ceea ce fac, şi mai sunt cei care publică foarte mult conţinut extern Facebooklink posters. Mai vezi fanii tăi, cei mai influenţi oameni din cercul tău şi vedetele per total.

De asemenea, aplicaţia Kaspersky îţi arată şi cine se ştie cu cine, pentru un maximum de 100 de oameni. Deocamdată, FoF e în fază beta, unele lucruri nu funcţionează prea bine sau perioada de analiză e prea scurtă (între iunie anul trecut şi mai), dar e interesant să-ţi priveşti lista aşa. Poţi încerca şi unealta Wolfram Alpha, mult mai detaliată.

Sfaturi pentru o securitate mai bună

Kaspersky avertizează şi cu privire la riscul de securitate online. „Cea mai mare reţea socială din lume este un punct de atracţie pentru infractorii cibernetici“, a spus Evgeny Chereshnev, Head of Global Mobile Business Development al Kaspersky Lab. „Cel mai adesea, infractorii cibernetici vizează date personale şi de login pe care le pot utiliza pentru a accesa, de exemplu, contul mobil de banking online. Nu este o supriză pentru nimeni că Facebook este cea mai populară ţintă pentru phishing: în primul trimestru al anului, 79,5% dintre atacurile de acest tip din social media au vizat în principal această reţea. Pe lângă componenta de divertisment, FriendOrFoe îi transmite utilizatorului informaţii despre posibilele ameninţări în termeni clari, simpli“, a mai spus el. 

De asemenea, există şi câteva sfaturi de securitate de la FriendOrFoe. Spre exemplu, aplicaţia te avertizează să verifici fotografiile în care ai fost marcat, unele dintre acestea ar putea fi compromiţătoare, îţi permite să  vezi dacă cineva a publicat că te afli într-un anumit loc fără permisiunea ta şi te ajută să îţi cureţi profilul de check-in-uri neautorizate sau îţi arată ce permisiuni ai acordat aplicaţiilor. Aplicaţia îţi va arăta şi conţinutul întregului istoric de căutări de pe Facebook. Nu poţi opri reţeaua socială să stocheze aceste informaţii, dar le poţi şterge.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: