Telefonica Deutschland alege Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei 5G

Telefonica Deutschland alege Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei 5G

Telefonica Deutschland a ales miercuri Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei sale 5G, cu scopul de a începe lucrările în acest sens, chiar dacă Germania nu a stabilit încă relgementările referitoare la securitate care vor trebui respectate de furnizorii de echipamente de telecomunicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia luată de divizia germană a operatorului spaniol Telefonica survine pe fondul discuţiilor aprinse ce au loc în Germania cu privire la avertismentele venite din partea Statelor Unite conform cărora compania Huawei reprezintă o ameninţare ce implică riscuri serioase pentru securitate şi, prin urmare, aceasta ar trebui exclusă din construcţia infrastructurii critice în reţea.

Telefonica Deutschland, care îşi desfăşoară activitatea sub brandul O2, este unul dintre puţinii operatori europeni de telecomunicaţii care au ales compania Huawei drept furnizor pentru infrastructura reţelei 5G, în urma anunţului făcut de compania Sunrise din Elveţia, a cărei reţea 5G construită de Huawei a fost pusă în funcţiune la începutul acestui an.

Berlinul doreşte să consolideze certificarea tehnică şi supravegherea conducerii furnizorilor, în timp ce parlamentarii încă analizează posibilitatea introducerii unor proceduri de supraveghere parlamentară suplimentară. Solicitările pentru a interzice total participarea companiei Huawei la construcţia reţelei au dispărut treptat.

„Sperăm că această incertitudine va dispărea cât mai repede - încă nu avem certificare pentru niciunul dintre furnizorii noştri”, a comunicat Markus Haas, directorul Telefonica Deutschland. Ceilalţi doi operatori de telefonie mobilă din Germania - liderul pe piaţă Deutsche Telekom şi Vodafone - sunt clienţi curenţi ai Huawei, dar încă nu au confirmat public că vor colabora cu firma din Shenzhen în ceea ce priveşte reţeaua 5G.

Haas spera ca Nokia şi Huawei să construiască reţeaua de acces radio 5G Telefonica Deutschland în proporţie de 50/50, dar a avertizat că acest aspect este condiţionat de primirea certificării necesare în Germania.

Lucrările ar trebui să înceapă la începutul anului 2020, iar Telefonica Deutschland a afirmat că se aşteaptă ca reţeaua 5G să funcţioneze la Berlin, Hamburg, Munchen, Köln şi Frankfurt până la sfârşitul anului 2021. Un an mai târziu, 30 de oraşe cu o populaţie de 16 milioane ar urma să fie acoperite cu servicii 5G.

Material realizat cu sprijinul Huawei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările